Noticias Castellón
martes, 29 de noviembre del 2022 | Última actualización: 22:14

Vila-real presenta la targeta ‘Fem Poble’ que bonificarà fins al 20% per comprar o consumir en comerços o serveis adherits

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 49 segundos

Noticias Relacionadas

Vila-real llança aquest producte de pre pagament gratuït per a incentivar el consum en comerç i serveis locals i contribuir al renaixement de la ciutat i l’Ajuntament aporta 100.000 euros al projecte que naix de la mà de la Fundació Caixa Rural. La data límit per a sol·licitar-la és el 17 de maig i la promoció del 40% estarà en vigor de l'1 de juny fins al 31 de juliol per a les primeres 2.500 targetes

Castellón Información/S.N.Vila-real, llançament, targeta ‘Fem Poble’, bonificacions, Fundació Caixa Rural, José Benlloch, Ucovi, Ashiovi

L'Ajuntament de Vila-real i la Fundació Caixa Rural han presentat hui latargeta Fem poble,un projecte que, sota el lema ‘Comprant al poble, fem poble’, uneix i nnovació, suport a l'economia i el comerç locals, i vertebració del municipi, amb la implicació de la societat en aquesta iniciativa. Així ho han explicat hui l'alcalde, José Benlloch, i el president de la Fundació Caixa Rural Vila-real, Enric Portalés,junt amb representants d’Ucovi i Ashiovi durant la presentació de la targeta prepagament, que va més enllà d'un producte financer o un sistema de bons tradicional,i que permetrà obtindreuna bonificació del 20% fins a un màxim de 40 euros per comprar en els establiments o serveis adherits al projecte.

L'Ajuntament de Vila-real aporta 100.000 euros, a través de les propostes consensuades en la taula del Pacte local pel renaixement per tots els grups polítics per a lluitar contra la crisi per la covid-19. Així mateix, la campanya compta amb el suport de la Unió de Comerç de Vila-real i l'Associació d'Hostaleria i Oci.

 width=

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha assegurat que la targeta Fem poble és fruit del treball conjunt amb la Fundació Caixa Rural Vila-real i el teixit econòmic local per a desenvolupar un producte que “vaja més enllà del tradicional bo, descompte o tiquet i que puga tindre possibilitats de desenvolupament futur”. En aquest sentit, Benllochha subratllat que aquesta targeta “no sols servirà per a pal·liar els efectes d'aquesta crisi per la covid-19 i fer possible el renaixement de la ciutat sinó que serà un instrument molt àgil per a continuar fent costat al comerç i l'economia local en el futur”. Sobre aquest tema, l'alcalde ha avançat que els 100.000 euros que l'Ajuntament destina a aquesta primera promoció, poden ser ampliables en la mesura de les possibilitats econòmiques del consistori. A més, l'alcalde ha subratllat que aquest projecte és la mostra que "junts som més forts" i que “Vila-real és una ciutat amb cor de poble, l'èxit de la qual resideix en la nostra capacitat d'unió”. Benllochha expressat el seu agraïment als estudiants de Fundació Flors que han participat en el projecte.

 width=

Per part seua, Enric Portalés ha detallat que la targeta Fem poble és més que un producte financer. “Naix com un eix vertebrador de la ciutat, per a posar en valorl'economia circular i de proximitat, i ajudar al teixit comercial local en un moment de dificultat com l'actual, però amb una vocació de continuïtat”, ha assegurat. “El comerç de barri va ser crucial en els moments més durs del confinament i ens vam adonar del seu valor. Per això, el nostre suport a iniciatives com aquestes és una declaració d’intencions”.

El president de la Fundació Caixa Rural Vila-real ha explicat les característiques d'aquesta targeta prepagament, gratuïta tant per a l'usuari com per als establiments i professionals que s'adherisquen. El principal benefici de la targeta és que permetrà obtenir una bonificació comprant en els establiments i serveis de Vila-real adherits. La bonificació serà del 20% fins a un màxim de 40 euros, que després es podran gastar en els comerços de la ciutat. La targeta es pot sol·licitar fins al 17 de maig a través de la plataforma de venda en línia Vilatendaaixí com en les oficines de Caixa Rural i de la fundació i es pot limitar el saldo que vols gastar amb l’import carregat. Aquesta promoció estarà en vigor de l'1 de juny fins al 31 de juliol per a les primeres 2.500 targetes. Per a poder participar no cal tindre cap vinculació amb la Caixa Rural Vila-real.

Portalés ha assegurat que es vol reconduir el projecte de Vilatenda.Va seruna iniciativa ambiciosa, però volem reformular-la i unir més empreses a les diverses formen part actualment de diversos sectors com l’hostaleria, la publicitat, esdeveniments, llar, jardí, educació, moda, immobiliàries, construcció i molts més”, apunta.

Per a informar els establiments i professionals, la fundació durà a terme dues reunions informatives el pròxim 3 de maigen el centre social de l'entitat, una a les 15.30 hores dirigida als comerços i la segona a les 18.30 hores per a l'hostaleria.

Per part seua, tant la presidenta d’Ucovi, Carmen Gil, com el representant d’Ashiovi, Edu Ripollés, han mostrat el suport d'aquestes entitats al projecte i s'han compromés a donar-li difusió perquè siga un èxit i es convertisca en “una eina d'ús quotidià i supose un impuls a l'economia circular”, ha assegurat Ripollés, qui ha destacat que 80 socis formen part de l’Associació i ha informat que estan preparant accions com a descomptes o activitats de dinamització per a impulsar la reactivació econòmica.

“Confiem que aquest projecte done llum a la difícil situació per la qual travessa el comerç i esperem que la ciutadania es consciencie que si volem fer poble, cal consumir en els nostres establiments”, ha afirmat CarmenGil.