Noticias Castellón
miércoles, 29 de junio del 2022 | Última actualización: 14:15

Vila-real licita l’adequació de deu quilòmetres de camins rurals en Solades per 500.000 euros i amb aglomerat en calent

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 29 segundos

Noticias Relacionadas

El projecte per a renovar la totalitat de vies agrícoles del municipi té un termini fins a 2023 i es complementarà amb actuacions finançades per la Conselleria d’Agricultura. Abans d’asfaltar s’anivellarà el sòl i quan es complete la inversió en marxa, s’hauran completat el 25% dels vials 

Castellón Información

L’Ajuntament de Vila-real ha licitat ja el projecte d’asfaltat i renovació dels camins rurals de la zona amb una inversió prevista de 500.000 euros finançada en col·laboració amb la Diputació de Castelló. El procés estarà obert fins al dilluns. El regidor de Serveis Públics, Francisco Valverde, ha comparegut hui per a anunciar aquesta obra que “compleix el compromís anunciat de posar tots els recursos possibles” per a l’adequació de vies agrícoles del terme municipal.

L’edil indica que “hui és un d’eixos dies que estàvem desitjant que arribara, perquè demostrem que estem complint amb les obres previstes per a 2019” i qui detalla que la intervenció se centrarà en els camins rurals de la zona de Solades, coneguda com a l’Horta, on s’actuarà en 10 quilòmetres lineals de vies, millorant prop de 45.000 metres quadrats d’asfalt. “Es tracta d’un projecte de gran importància, que permetrà posar en estat de revista tots els camins de l’Horta, ja que no es realitzarà un simple terraplenat sinó que es procedirà a l’asfaltat amb aglomerat en calent”, insisteix el regidor de Serveis Públics. Els camins en els quals s’actuarà seran Primer Sedeny, Vora Riu-Solades, Segon Sedeny, una part dels camins Sant Jordi i Na Boneta, i finalment el Tercer i Quart Sedeny.

Aquesta inversió s’emmarca en el pla anunciat pel mateix Valverde per a renovar els 150 quilòmetres de vies agrícoles amb què compta el terme de Vila-real fins a l’any 2023. De moment, aquesta primera fase s’ha licitat per un import de 500.000 euros i el termini perquè les empreses interessades presenten les seues ofertes finalitza dilluns que ve 4 de novembre.

El regidor ha avançat que en la pròxima reunió del Consell Agrari exposarà els detalls d’aquesta actuació, que a més es completarà amb altres obres que té pendents la Conselleria d’Agricultura per als pròxims mesos en el Camí Fornets i el Camí Vell Castelló-Onda. Amb tot, Valverde ja ha avançat que “no ens conformarem que la participació de la Conselleria es limite a uns contractes menors per a millores puntuals en aquests camins, sinó que plantejarem projectes en vials que tenen un ús més enllà de l’àmbit local, com els camins Artana o Betxí” pel que l’equip de govern reprendrà la negociació amb aquest departament autonòmic per a tancar un conveni de col·laboració que podria aconseguir els 500.000 euros.

A més, a partir de febrer, quan finalitze l’actual contracte de manteniment de vies urbanes i agrícoles, l’Ajuntament revisarà el plec de condicions per a incrementar el percentatge d’actuacions per al manteniment dels camins rurals.