Noticias Castellón
lunes, 25 de septiembre del 2023 | Última actualización: 16:09

Vila-real inverteix altres 500.000 euros en àrees industrials

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 36 segundos

Noticias Relacionadas

L’objectiu d’aquesta inversió és millorar accessos i infraestructures i evitar inundacions

L’Ajuntament de Vila-real continua amb el seu Pla de reindustrialització per a millorar la competitivitat i atractiu dels seus polígons, a més de donar solució a diferents problemàtiques d’accessos, infraestructures i inundabilitat en les diferents àrees industrials.

El consistori invertirà, amb ajuda de l‘Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace), una mica més de mig milió d’euros en la millora, modernització i dotació d’infraestructures i serveis de dues àrees industrials: el polígon de l’entorn de l’estació de Renfe –futur clúster agroalimentari- i la zona industrial sud, a l’entorn del camí Els Voltes.

Tots dos projectes estan ja en fase de licitació després que el consistori garantira l’aportació municipal, a través de la incorporació de romanents, que se sumen a la subvenció concedida pel Ivace. En aquest sentit, el regidor responsable de Territori, Emilio M. Obiol, recorda que amb el suport de les línies d’ajuda d’aquest organisme autonòmic, “a Vila-real hem aconseguit ja els 4 milions d’euros d’inversió en millora i modernització de polígons industrials en els últims anys; un impuls que, unit a la reactivació del PAI del nou clúster de la innovació ceràmica, multiplica la competitivitat de les nostres àrees industrials i ens situa en una posició destacada per a l’atracció de noves empreses i oportunitats”.

En el cas dels dos projectes ara en licitació, aquestes obres també ajudaran a solucionar problemàtiques que presenta la ciutat en matèria d’infraestructures. De manera especial, en el cas del projecte de millora del polígon de l’estació de Renfe, aquesta segona fase d’obres, contempla la construcció d’un tanc de tempestes i un col·lector que ajudarà a solucionar els problemes d’inundabilitat i drenatge de pluvials en l’encreuament entre les avingudes Cedre i França.

El projecte compta un pressupost de licitació de 311.213 euros, dels quals 165.516 euros corresponen a la subvenció del Ivace. Les obres persegueixen a més millorar l’accessibilitat i la seguretat viària en la zona habilitant nous itineraris accessibles; millora de la imatge del polígon, amb la pavimentació de voreres així com la renovació de l’enllumenat amb la instal·lació de tecnologia led, entre altres actuacions.

Respecte a la nova fase de millores en l’àrea industrial sud, la intervenció contempla sobretot l’adequació d’accessos, la qual cosa permetrà millorar l’entorn del nou aparcament de camions del camí Els Voltes així com a la parcel·la del futur institut integrat d’FP. El projecte inclou la creació d’un nou vial en la intersecció entre el camí Els Voltes i l’avinguda Bèlgica per a millorar la seguretat del trànsit rodat, l’adequació d’espais per a la circulació de vianants, la modernització de l’enllumenat amb tecnologia led i l’adequació paisatgística, tot amb l’objectiu de fer més atractiva aquesta zona industrial. El pressupost de licitació és de 199.997 euros i aquest projecte també compta amb una subvenció de 165.516 euros del Ivace.

Les empreses interessades a executar aquests projectes tenen de termini fins al 28 d’agost per a presentar les seues ofertes.