viernes, 21 de enero, 2022  |  
Vila-real reforça el servei de neteja a les escoles per garantir la seguretat enfront de la covid Vila-real reforça el servei de neteja a les escoles per garantir la seguretat enfront de la covid

- 6 septiembre, 2020 -

Aquest nou contracte suposarà incrementar fins als 82.000 euros el desemborsament mensual del consistori Vila-real reforça el servei de neteja a les escoles per garantir la seguretat enfront de la covid

Aquest nou contracte suposarà incrementar fins als 82.000 euros el desemborsament mensual del consistori

Castellón Información

L’Ajuntament de Vila-real, a través de la Regidoria de Serveis Públics, reforça aquest curs el servei de neteja en els col·legis amb l’objectiu de garantir la màxima seguretat en els centres enfront dels riscos per la COVID-19. D’aquesta manera, al contracte de neteja en col·legis anual que manté el consistori, se suma aquest curs un reforç de quasi el 20% durant l’horari lectiu per a fer front a les noves necessitats derivades de la pandèmia.

“Hem estat negociant aquest estiu amb l’empresa perquè intensifique les tasques de neteja i desinfecció dels col·legis, en les quals invertim anualment 750.000 euros, perquè aquest retorn a les aules siga segur per als nostres escolars i per a la comunitat educativa. Per això, dins del Pla municipal de retorn físic al col·legi impulsat per l’alcalde, José Benlloch, s’ha negociat un contracte extraordinari que reforçarà encara més les tasques de neteja mentre es mantinguen les circumstàncies de la pandèmia”, detalla el regidor de Serveis Públics, Francisco Valverde. Aquest nou contracte suposarà incrementar fins als 82.000 euros el desemborsament mensual del consistori en la neteja dels col·legis, amb una despesa extraordinària d’uns 12.000 euros al mes.

neteja pintor gimeno barón (1)

Actualment, els treballs de neteja en centres docents, adjudicats a l’empresa Fovasa, abasten tasques de neteja i desinfecció en banys, superfícies de suport com a baranes, interruptors, taules o tiradors, escombratge i fregat de sòls, entre altres, abans de l’entrada dels alumnes i a la finalització de les classes, de manera que el personal de neteja no coincideix habitualment amb el personal docent i l’alumnat. El contracte de reforç, amb el qual es pretén donar cobertura a les recomanacions de la Conselleria en matèria de prevenció de la COVID-19, suposarà la contractació de més personal per a la neteja durant l’horari escolar, principalment dels banys i de la sala COVID, si fóra necessari, després del seu ús.

A més de la neteja i desinfecció dels col·legis, el Pla municipal de retorn físic a l’escola ha incorporat durant tot l’estiu altres quatre eixos: la seguretat en els accessos, els conserges –que s’ampliaran amb els pròxims plans d’ocupació de la Generalitat- i l’ajuda a la concertada o l’habilitació d’espais en cas que fóra necessari. “L’Ajuntament de Vila-real, dins de les nostres possibilitats i competències, que es limiten al manteniment dels centres, el personal de consergeria i els processos d’escolarització, hem posat tots els nostres recursos a la disposició de la comunitat educativa, treballant braç a braç durant tot l’estiu perquè la tornada al col·le siga segura per als escolars i el més normal possible, dins de les actuals circumstàncies”, valora l’alcalde.

Whatsapp Telegram