viernes, 22 de octubre, 2021  |  
Vila-real amplia quatre mesos del programa d’inserció laboral per a persones amb capacitats diferents Vila-real amplia quatre mesos del programa d’inserció laboral per a persones amb capacitats diferents

- 17 septiembre, 2021 -

L'Ajuntament ha incrementat l'aportació en 35.000 euros per "reforçar la nostra aliança amb la societat civil" Vila-real amplia quatre mesos del programa d’inserció laboral per a persones amb capacitats diferents

L’Ajuntament ha incrementat l’aportació en 35.000 euros per “reforçar la nostra aliança amb la societat civil”

Castellón Información

El programa d’inserció laboral per a persones amb capacitats diferents impulsat per l’Ajuntament de Vila-real i l’entitat XiCaEs, dependent de la Fundació Caixa Rural Vila-real, amplia la seua duració dels huit mesos previstos inicialment a un any, de manera que els beneficiaris podran continuar en els seus llocs de treball fins a final de 2021. L’acord de pròrroga d’aquest programa suposa allargar els contractes laborals dels participants, que des de gener estan exercint diferents funcions en departaments de l’Ajuntament, en la Fundació Caixa Rural, així com en entitats socials de la ciutat.

El regidor de Serveis Socials, Álvaro Escorihuela, ha subratllat que per a fer possible aquesta ampliació del programa el consistori incrementa l’aportació municipal en 35.000 euros, un suport que “reforça la nostra aliança amb la societat civil per a fer de Vila-real una ciutat més inclusiva”. A més, l’edil destaca que la pròrroga “permetrà que les 13 persones que han tingut accés a una oportunitat laboral a través d’aquest pla puguen continuar desenvolupant les seues capacitats i habilitats, i adquirint experiència per a facilitar la seua inserció laboral i social”.

Cal recordar que en aquesta segona edició del programa d’inserció laboral de persones amb diversitat funcional va arrancar al gener amb una novetat important: l’ampliació del nombre d’usuaris, passant dels 8 de la primera edició a un total de 13 beneficiaris en l’actual. A més, per primera vegada, s’ha derivat també personal a entitats socials de la ciutat. Així, dos dels participants desenvolupen tasques en Creu Roja mentre que una altra persona ha sigut derivada a l’Associació Acudim com “una manera de col·laborar per a suplir les necessitats de personal que tenen aquestes entitats i al mateix temps ajudar a la inserció d’aquestes persones amb capacitats especials, potenciant les seues habilitats i formació per al seu desenvolupament personal i laboral”, va explicar Escorihuela.

Els beneficiaris del programa són persones amb una discapacitat reconeguda superior al 33%. Sis dels participants han sigut adscrits a diferents departaments i espais municipals: Serveis Públics, ordenances, Cementeri, Casa dels Mundina, Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner i Museu de la Ciutat Casa de Polo. Realitzen funcions d’ordenança i personal auxiliar en aquestes dependències. D’altra banda, quatre persones desenvolupen el seu treball en la Fundació Caixa Rural Vila-real. Els usuaris treballen mitja jornada amb un salari de 500 euros mensuals.

Whatsapp Telegram