Noticias Castellón
viernes, 29 de marzo de 2024 | Última actualización: 14:20

Els alumnes d'un institut de Vila-real promouen la col·laboració ciutadana per a apropar la cultura a la gent gran

Tiempo de Lectura: 28 segundos

Noticias Relacionadas

La iniciativa 'Si tens un mòbil al caixó, dona'l i retorna la il·lusió' servirà perquè els majors puguen gaudir dels audiollibres

A.K.Herrando/Castellón Información

Els alumnes de l’institut Santa Maria han presentat un innovador projecte a l’Ajuntament de Vila-real, pel qual demanen als veïns de la ciutat donar telèfons mòbils que ja no utilitzen per instal·lar una aplicació d’audiollibre que permeta als majors amb problemes de visibilitat, continuar gaudint de les històries que amaguen els llibres, assajos o obres de teatre.

 width=

D’aquesta manera, una idea sortida entre un grup de jóvens de segon de batxiller en l’assignatura optativa ‘Ciencias de la tierra‘ ajudarà als majors que assisteixen al Centre Especialitzat d’Atenció a Majors de Vila-real (CEAM). Els estudiants del centre, junt amb la regidora de Reconeixement a les Persones Majors, Rosario Royo i el seu professor, han explicat com la iniciativa pretén ser una col·laboració directa entre la joventut i les persones de la tercera edat. De fet, seran aquests jóvens els responsables d’instal·lar l’aplicació en els telèfons mòbils i com que, el projecte pretén tindre un llarg recorregut, continuarà amb altres estudiants del Santa Maria quan aquests finalitzen els seus estudis en el centre.

El projecte anomenat 'Si tens un mòbil al caixó, dona'l i retorna la il·lusió' consisteix en el fet que tots els veïns que vulguen, donen els seus telèfons en algun dels punts de recollida com són el col·legi Santa Maria, la Casa dels Mundina, la Piscina Yurema Requena, el Centre de Tecnificació Esportiva o els Serveis Socials. Aquests mòbils es recolliran, passaran per les mans dels jóvens estudiants i s'entregaran als majors del CEAM que tal com assenyala una de les treballadores socials "són persones molt entregades i participatives" que aprenen amb il·lusió, ja que tal com destaca Royo "l'aprenentatge no té mai fi".