Noticias Castellón
sábado, 13 de abril de 2024 | Última actualización: 00:21

Vila-real incorpora 1,1 milions de romanents per a reforçar les partides d'àrees com a cultura, esports i festes

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 58 segundos

Noticias Relacionadas

L’Ajuntament donarà llum verda a aquesta incorporació econòmica demà en un plenari extraordinari

L'Ajuntament de Vila-real ha convocat un ple extraordinari per a aquest dijous en el qual es donarà llum verda a la incorporació d'una mica més de 1,1 milions de romanents de tresoreria del passat exercici per a reforçar les partides d'àrees com a cultura, esports i festes, amb la finalitat d'assegurar la prestació de serveis municipals, a més de garantir l'aportació municipal per als dos nous projectes de modernització de zones industrials que han obtingut subvenció de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace). Així mateix, l'equip de govern també aposta per continuar reforçant l'aliança amb la societat amb l'ampliació dels convenis amb l'Associació Castelló contra el Càncer (ACCC) i la Congregació Els Lluïsos, amb l'objectiu que totes dues entitats puguen desenvolupar la seua activitat.

Així les coses, la sessió plenària abordarà l'expedient de suplements de crèdit finançat amb romanent de tresoreria per a despeses generals per import d'1.168.524 euros. D'aquesta quantitat, més de 180.000 euros serviran per a assegurar l'aportació de l'Ajuntament als dos últims projectes de millora, modernització i dotació d'infraestructures i serveis en les àrees industrials de la ciutat: es tracta de la segona fase d'adequació del futur clúster agroalimentari a l'entorn de l'estació de tren, que contempla com a obra central la creació d'un tanc de tempestes per a alleujar els problemes d'inundacions en l'avinguda Cedre; així mateix, el segon dels projectes que ha obtingut subvenció de l’Ivace correspon a una nova fase de millores en l'àrea industrial sud, amb l'adequació d'accessos i entorn del nou aparcament de camions del camí Les Voltes així com a la parcel·la del futur institut integrat d'FP. El primer dels projectes té un cost de 311.213 euros, dels quals l’Ivace subvenciona 165.516 euros i l'Ajuntament aportarà 145.696 euros. En el segon cas, l'obra ascendeix a 200.000 euros, amb una subvenció de 165.516 euros de l’Ivace i 34.483 euros a càrrec de l'Ajuntament. D'aquesta manera, farà un nou pas dins del Pla de reindustrialització, que ha suposat una inversió de més de 3 milions d'euros en aquesta legislatura.

La incorporació de romanents també servirà per a ampliar dos convenis en el marc de l'aliança amb la societat impulsada des de l'equip de govern. D'una banda, tal com va anunciar l'alcalde, José Benlloch, el consistori duplica el conveni amb l'Associació Castelló contra el Càncer de Vila-real (ACCC) perquè l'entitat puga fer front al lloguer d'una nova seu, més àmplia i amb millors prestacions per a atendre els seus usuaris i ampliar els serveis que ofereix en l'actualitat. Així, la quantitat que finalment aportarà l'Ajuntament a l'entitat enguany serà de 20.000 euros. De la mateixa manera, també s'amplia el conveni amb la Congregació Els Lluïsos fins als 13.500 euros per a col·laborar amb les activitats de l'entitat com la Matxà de Sant Antoni, publicacions, campaments i altres accions culturals amb motiu de la celebració del seu 150é aniversari.

Finalment, l'expedient de suplements de crèdit també destinarà recursos a diferents àrees que requereixen de dotació pressupostària per a poder desenvolupar la seua activitat en els pròxims mesos. Així, es reforçaran partides d'Esports (350.000 euros) amb l'objectiu d'assegurar el funcionament dels serveis i activitats esportives; Festes (450.000 euros), per a garantir la dotació econòmica per a les festes de la Mare de Déu de Gràcia; Cultura (150.000 euros), amb la finalitat de sufragar els serveis i programació de l'àrea en els pròxims mesos, i Mobilitat Urbana (20.000 euros).