martes, 24 de mayo, 2022  |  
Vila-real celebra la II Fira de l’Adopció amb especial importància sobre l’abandó abans de Nadal Vila-real celebra la II Fira de l’Adopció amb especial importància sobre l’abandó abans de Nadal

- 23 septiembre, 2021 -

L'Ajuntament continua en el seu objectiu de cura als animals que "no són joguet, són membres de la família" Vila-real celebra la II Fira de l’Adopció amb especial importància sobre l’abandó abans de Nadal

L’Ajuntament continua en el seu objectiu de cura als animals que “no són joguet, són membres de la família”

A.K.Herrando/Castellón Información

La segona Fira de l’Adopció a Vila-real arriba amb una sèrie d’activitats lúdiques per gaudir mentre es consciencia sobre la importància de no abandonar als animals. La regidora de Proximitat, Miriam Caravaca, la segona tinent d’alcalde, Sílvia Gómez, i representants de l’associació ‘Huellas Callejeras‘ presenten la pròxima fira de l’adopció que se celebrara aquest pròxim diumenge 26 de setembre en el pàrquing  al costat de Carrefour de 10:00 h a 21:00 h.

Aquesta edició no servirà només per a adoptar els animals que es presentaran, que seran tant gossos com gats, sinó que pretén conscienciar a les famílies que els animals “no són joguets, són membres de la família” de cara a Nadal, moment quan els xiquets demanen gossos, però que, en molts casos, després abandonen en estiu o pasqua segons assenyala Caravaca. L’organització de la fira, que recau en mans de Huellas Callejeras, ha explicat que “els gossos adults són invisibles” de cara a l’adopció pel que és d’especial importància que les persones que s’apropen a la fira els coneguen per veure tot el que tenen per aportar a les famílies.

La fira, en la que participaran una vintena d’associacions de tota la província, té una programació diversa en la qual es troba des de desfiles de gossos a les 12:00 h i a les 16:00 h, tallers de treballs manuals pels més menuts, espectacle de màgia, contacontes, taller de maquillatge i inclòs una sessió de zumba a les 18:00 h. Però a més d’aquestes divertides activitats, destaca la xarrada Un miembro más en la familia ¿Ahora qué?, de mà de l’especialista Marta Sarasúa qui tractara temàtiques com l’adaptació de la família a un animal en casa. Per si no fos prou, també es realitzarà un sorteig amb més d’una vintena de premis per les persones que participen aportant 2 euros i en el que es pot guanyar des de joguets, pastís vegà, llibres o entrades pel cinema.

La tinent d’alcalde ha destacat les propostes que ha fet l’equip de govern per protegir i ajudar als animals de la ciutat des que va entrar al govern. Entre les més destacables, l’ordenança de convivència ciutadana del 2012 que “ja està obsoleta pel que estem treballant per crear una més actual”.

A més, incentiven a la ciutadania a registrar els seus animals de companya en el registre municipal perquè només estan inscrits 751 animals i 350 gossos perillosos, per la qual cosa els veïns “poden ser sancionats si la policia els demana les seues dades”. Gómez afegeix: “Aquest registre és una manera més de protegir els animals i assegurar-nos que compleixen amb totes les vacunes i estan bé cuidats”, pel que fa una crida a la col·laboració ciutadana.

La regidora de Seguretat ciutadana i Mobilitat també ha destacat la creació de cinc parcs canins que “hem d’incentivar perquè els animals tinguen el seu espai” i encara que escolten les queixes d’alguns veïns, recorda la importància de conviure amb harmonia, ja que “no poden estar a dos quilòmetres del nucli urbà”. Pel que fa al futur refugi dels gats que van anunciar, “encara no tenen un lloc definit” però assegura que s’està treballant perquè la proliferació de gats de carrer no es descontrole de manera irregular pel que l’associació ‘Gats de Barri’ fa una “important contribució pel bé comú dels gats i dels veïns”. Finalment, animen a tots a participar en la fira “de la diversió, la conscienciació i la col·laboració perquè els animals, sobre tots els adults, obtinguen una segona oportunitat”.

Whatsapp Telegram