jueves, 15 de abril, 2021  |  
Vila-real valora la resposta de la Generalitat pel que fa a la gestió de la Covid en la reunió de coordinadió autonòmica Vila-real valora la resposta de la Generalitat pel que fa a la gestió de la Covid en la reunió de coordinadió autonòmica

- 27 febrero, 2021 -

Les festes Patronals de Sant Pasqual ha estaven suspeses a la ciutat, però també es convocarà un Consell Escolar Municipal per decidir sobre la... Vila-real valora la resposta de la Generalitat pel que fa a la gestió de la Covid en la reunió de coordinadió autonòmica

Les festes Patronals de Sant Pasqual ha estaven suspeses a la ciutat, però també es convocarà un Consell Escolar Municipal per decidir sobre la setmana escolar

Castellón Información

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha participat aquest matí en la reunió de coordinació convocada pel president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, per a abordar el procés d’immunització massiva de la població enfront de la covid-19 en el moment en que la Generalitat Valenciana dispose de les vacunes. Així doncs, el president de la Generalitat ha anunciat quines seran les próximes pases per tal d’iniciar la vacunació massiva. En el cas concret de Vila-real, la vacunació es realitzaria en locals municipals. Benlloch també ha valorat l’efectivitat del confinament perimetral del cap de setmana, que ha ajudat a baixar la incidència a la ciutat. A més, també s’ha posat a la taula les setmanes escolars en les festes patronals, per la qual cosa l’alcalde ha informat que convocarà un Consell Escolar Municipal. 

Benlloch ha valorat de manera positiva la preocupació del president perquè les decisions en la gestió de la crisi per la covid-19 es prenguen, en la mesura que siga possible, en la línia de la co-governança i amb la participació dels alcaldes i alcaldesses de les ciutats de més de 50.000 habitants que són els que més recursos tenen “per a fer front a aquesta situació i que aglutinen a més de la meitat de la població de tota la Comunitat”. En la trobada telemàtica també ha participat la consellera de Sanitat, Ana Barceló, així com el president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Rubén Alfaro, al costat dels alcaldes dels municipis de més de 50.000 habitants.

L’alcalde de Vila-real ha destacat que “l’objectiu del president Puig, així com de tots els alcaldes, és que l’endemà que arriben les vacunes puga començar el procés d’immunització, per la qual cosa s’ha abordat el protocol a l’hora d’habilitar espais adequats”. En aquest sentit, Benlloch ha subratllat que “la Generalitat remetrà un document amb les corresponents indicacions, encara que en el cas de Vila-real ja ens hem anticipat, ja que portem setmanes treballant en aquest assumpte de la mà del Departament de Salut de la Plana i els responsables de l’Hospital de la Plana, i ja comptem amb un recinte, el Centre de Congressos, que ha rebut el vistiplau per a ser utilitzat com a punt de vacunació”.

Un altre dels assumptes plantejat per diversos alcaldes fa referència a la decisió sobre la setmana escolar de les festes que han sigut suspeses com les Falles o la Magdalena. Els alcaldes han demanat al president de la Generalitat la possibilitat d’establir un criteri comú en relació al fet que els dies escolars de les setmanes festives que han sigut suspeses es declaren lectius i encara que Ximo Puig ha explicat que es tracta d’una competència municipal, s’ha compromés a explorar, sobre la base de la normativa sobre l’estat d’alarma, la possibilitat de fixar un criteri únic.

L’alcalde de Vila-real ha anunciat que en el cas de Vila-real, que ja ha anunciat la suspensió dels festejos patronals de Sant Pasqual del pròxim mes de maig, “convocarem al Consell Escolar Municipal en breu i buscarem una decisió de consens”. “En cas que no existisca un acord, seria interessant comptar amb aquest criteri per part de la Generalitat”, ha afegit l’alcalde.

D’altra banda, Benlloch ha apuntat que en la trobada s’ha valorat de manera positiva l’efectivitat del tancament perimetral de les ciutats de més de 50.000 habitants, ja que, segons les dades facilitades per la consellera Ana Barceló, la Comunitat ha passat d’una incidència de 1.400 casos per cada 100.000 habitants al gener, a tot just 138 casos per 100.000 habitants en els últims dies. “Hem de continuar treballant de manera coordinada per a continuar per aquesta línia d’evolució a la baixa i en aquest sentit l’Ajuntament de Vila-real continuarà col·laborant en tot el necessari amb les autoritats sanitàries perquè, entre tots, puguem superar aquesta pandèmia com més prompte millor”, ha conclòs l’alcalde.

 

Whatsapp Telegram