lunes, 17 de enero, 2022  |  
El regidor d’Economia de Vila-real aborda amb la Generalitat les problemàtiques del comerç local El regidor d’Economia de Vila-real aborda amb la Generalitat les problemàtiques del comerç local

- 7 marzo, 2020 -

Un dels objectius de Madrigal es l'actualizació del Pla d'Acció Comersial amb la intenció que s'adapte a les circumstàncies del mercat actual El regidor d’Economia de Vila-real aborda amb la Generalitat les problemàtiques del comerç local

Un dels objectius de Madrigal es l’actualizació del Pla d’Acció Comersial amb la intenció que s’adapte a les circumstàncies del mercat actual

Castellón Información

El regidor d’Economia, Xus Madrigal, s’ha reunit aquesta setmana amb la secretària autonòmica d’Economia Sostenible, Comerç i Sectors Productius, Rebeca Torró, per a abordar les problemàtiques del comerç local i la necessitat d’impulsar accions de diagnòstic i dinamització del sector. Amb aquest objectiu, una de les línies en les quals treballa el departament municipal és l’actualització del Pla d’Acció Comercial, adaptat a les circumstàncies del mercat actual. 

“Vila-real té un comerç local excel·lent, de gran qualitat, dinàmic i competitiu. Però no podem obviar que ha de lluitar, dia a dia, en un mercat molt complicat i circumstàncies difícils que poc tenen a veure amb el sector dècades arrere”, ha explicat el regidor.

Per això, Madrigal ha manifestat que la competència de la venda online, de les grans distribuïdores i plataformes virtuals o els centres comercials, com poden ser Salera o Estepark a Castelló, fan necessari que “abordem la situació del comerç des d’una nova perspectiva”.

El responsable municipal ha portat la problemàtica a la Generalitat, abordant amb la secretària autonòmica les possibilitats de col·laboració per a un nou Pla d’Acció Comercial que incorpore la nova realitat del sector i l’aposta iniciada per Vila-real des de 2011 com a Ciutat de la Ciència i la Innovació. 

“Estem immersos en un procés d’innovació contínua que afecta a tots els sectors, amb l’aplicació de tecnologies a molt diferents àmbits, com la seguretat, els serveis públics, l’agricultura o la indústria”, assenyala l’edil. “El comerç local no és ni ha de ser alié a aquest enfocament, incorporant també la innovació a les seues estructures de venda”, agrega.

En aquesta línia, destaca en els últims anys la creació de la plataforma Vilatenda, de la mà de la Fundació Caixa Rural Vila-real i Ucovi, o el més recent rellançament del Mercat Central amb activitats com a gastromercat, iniciativa que ha despertat de manera particular l‘interés de la secretària autonòmica.

Whatsapp Telegram