Noticias Castellón
viernes, 23 de febrero de 2024 | Última actualización: 16:50

Vila-real posa en marxa amb Gats de Barri un programa dissenyat per a les alimentadores de colònies

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 3 segundos

Noticias Relacionadas

Aquesta iniciativa persegueix contribuir al millor control de les prop de 20 colònies existents a la ciutat

Castellón Información

La regidora de Benestar Animal de Vila-real, Miriam Caravaca, ha mantingut una reunió amb l'associació Gats de Barri, amb la qual l'Ajuntament manté un conveni de col·laboració anual de 5.000 euros, i amb la veterinària Patricia Luque per a iniciar un programa de formació especialitzat dirigit a les alimentadores de colònies felines per a l'obtenció del carnet d'alimentadora. Aquesta iniciativa persegueix contribuir al millor control de les prop de 20 colònies existents a la ciutat i s'emmarca en un programa més ampli de control de colònies que, a través de Gats de Barri i amb veterinaris de la ciutat, desenvoluparà també un pla d'esterilització massiva, amb l'objectiu de millorar les condicions d'aquests punts i assegurar el benestar dels animals.

“De la mà de Gats de Barri, l'Ajuntament porta anys treballant en el programa de captura, esterilització i solta, entre altres accions que persegueixen el benestar dels animals i la convivència ciutadana. Aquest programa formatiu i l'esterilització massiva que escometrem en els pròxims mesos venen a completar i intensificar aquests treballs”, assenyala Caravaca, qui recorda que el conveni amb l'entitat es va iniciar l'any 2018. La idea és que Gats de Barri designe a les persones responsables de les colònies i que en un parell de setmanes comencen les primeres xarrades formatives per a alimentadores.

“Des de la Regidoria de Benestar Animal treballarem amb la màxima sensibilitat cap a les nostres mascotes i tots els serveis i programes implicats en la seua atenció, benestar i integració en la convivència veïnal”, detalla la responsable de l'àrea. En aquesta línia, Caravaca recorda que la setmana passada el Consell de Ministres va aprovar l'avantprojecte de Llei de Benestar Animal.

“Aquesta nova norma contempla, entre altres coses, el compromís de sacrifici zero, que a l'Ajuntament de Vila-real vam incorporar ja l'any 2017. En aquesta línia continuarem treballant i impulsant nous programes i serveis per al benestar de les nostres mascotes”, agrega.

Entre altres qüestions, el departament treballa en l'elaboració dels plecs per al nou Servei de recollida i gestió d'animals de companyia, servei que va tancar l'any 2021 amb 167 expedients gestionats, en la seua majoria gossos (105) i gats (43), encara que també es van atendre serps, ovins i diferents tipus d'ocells. Dels animals tractats, 59 van ser retornats als seus propietaris i 93, adoptats per particulars.