Noticias Castellón
viernes, 19 de abril de 2024 | Última actualización: 21:26

Vila-real gasta més de 510.000 euros en la neteja dels 12 recintes esportius actuals, el doble que en 2011

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 28 segundos

Noticias Relacionadas

Fa nou anys la ciutat comptava amb menys de la meitat d’edificis esportius i una tercera part de m² d'instal·lacions, s’ha passat de 23.000 a 76.000 

Serralvo destaca que la ciutat s'ha convertit en un referent en oferta esportiva, amb un total de 26 instal·lacions, si se compten els espais a l'aire lliure com les zones de gimnasos a l'aire lliure, work out, circuit de running o les pistes a l'aire lliure. “I tot això ho hem fet sense incrementar el deute, pagant a més prop de 29 milions en sentències i mantenint una taxa pel SME entre les més baixes de tota la província”, 

Castellón Información

Nou pavelló Joan Baptista Llorens, piscina de Aigua-salut, recintes Melilla, Sebastián Mora, Fundació Bancaixa i el pavelló del Centre de Tecnificació Esportiva, a més del camp de futbol de Flors, el Trinquet Municipal i el recinte de la Ciutat Esportiva, la Ciutat Esportiva Municipal, piscina Yurema Requena, la piscina del CTE i la del Termet. Dotze instal·lacions esportives al servei de la població de Vila-real, on la práctica de l'esport està molt estesa en un gran nombre de modalitats.

L’Ajuntament destina més de 510.000 euros per a mantindre en condicions els 12 recintes actuals i informa que l’esforç inversor municipal des de 2011 s’ha duplicat, d’acord a l’augment  de la xarxa d'espais esportius per a garantir una àmplia oferta per a usuaris i clubs. Des del consistori asseguren que fa nou anys quan la ciutat comptava amb menys de la meitat d’edificis esportius i una tercera part de metres quadrats d'instal·lacions en total. “L'aposta que aquest equip de govern ha fet per l'esport, com un element fonamental per a la salut i també com una font d'economia, ha comportat no sols un esforç inversor per a passar de 23.000 a 76.000 metres quadrats d'instal·lacions esportives en nou anys, sinó també un augment de costos de neteja, que pràcticament ha duplicat la quantitat que l'Ajuntament destina a aquesta finalitat”, explica el regidor d'Esports i Salut, Javier Serralvo.

Si en 2011 la despesa en neteja de dependències esportives era de 290.000 euros, en aquest 2020, la neteja de les 12 instal·lacions que actualment gestiona el Servei Municipal d’Esports comportarà un cost de 510.000 euros, incloent les acabades d'estrenar del pavelló Joan Baptista Llorens i la piscina de Aigua-salut.

“Aquesta xarxa d'espais suposa més del doble d'instal·lacions de les quals trobem en 2011 quan arribem al govern després de quatre legislatures de govern del Partit Popular”, recorda Serralvo, "Fa nou anys, abans de l'arribada del govern del canvi a Vila-real i després de 16 anys amb el PP en l'Alcaldia, després d'haver-nos endeutat com mai en la història i amb els impostos en el nivell més alt, l'Ajuntament només comptava amb un camp de futbol municipal, una piscina coberta i tres pavellons", incideix. De fet, l'edil recalca que “quan arribem al govern, la piscina del Termet era un forat sense acabar i el Centre de Tecnificació Esportiva era un monstre de 28 milions d'euros tancat i sense cap pla de viabilitat”. “En aquestes dues legislatures, l'impuls a la nostra marca de Ciutat de la Salut i l'Esport ha suposat triplicar els metres quadrats dedicats a l'esport, i convertir-nos en un referent en oferta esportiva, amb un total de 26 instal·lacions, si comptem els espais a l'aire lliure com les zones de gimnasos a l'aire lliure, work out, circuit de running o les pistes a l'aire lliure”, detalla el regidor d'Esports. “I tot això ho hem fet sense incrementar el deute municipal i pagant a més prop de 29 milions d'euros per l'urbanisme heretat del PP i mantenint una taxa pel Servei Municipal d’Esports que està entre les més baixes de tota la província”, ressalta.

Així mateix, el responsable d'Esports ha recordat que en la situació actual per la pandèmia de covid-19 el consistori ha incrementat també les tasques de desinfecció de les instal·lacions per a la seua reobertura segura, a través de protocols avalats per la Càtedra de l'Esport de la Universitat Politècnica de València.