Advertisement
Advertisement
Noticias Castellón
domingo, 02 de abril del 2023 | Última actualización: 14:58

Advertisement
Advertisement

La Fundació Tots Units ajuda a més de 700 persones de la província en orientació i formació laboral en el 2020

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 57 segundos

Noticias Relacionadas

El regidor de Serveis Socials destaca l’excel·lent coordinació tècnica de l’Ajuntament de Vila-real i la institució durant l’any de pandèmia

A.K.Herrando/ Castellón Información

El regidor de Serveis Socials, Álvaro Escorihuela, junt amb el president de la Fundació Tots Units, Enric Reverter i la gerent de la fundació, Xaro Castelló, han presentat la Memòria anual de l’entitat 2020. Aquest any marcat per la pandèmia ha sigut el tercer any consecutiu en què l’Ajuntament col·labora amb ‘Tots Units’.

Escorihuela ha destacat “l’excel·lent coordinació tècnica” de l’Ajuntament de Vila-real i la fundació per “ser capaços, en un any marcat per la pandèmia, de traure-li el major rendiment i multiplicar els usuaris”. Així doncs aquesta coordinació és una clara mostra de la utilitat del sistema d’aliança que l’Ajuntament va iniciar fa deu anys junt la societat civil per fer “una Vila-real més inclusiva”.Recorda que l’Ajuntament manté amb l’entitat un conveni anual de 54.000 euros fonamentat en tres pilars: el taller prelaboral, el taller per a majors de 45 anys i l’orientació laboral.

 width=

Reverter ha ficat èmfasis en el fet que les persones més vulnerables han sigut les més afectades aquest últim any. En aquesta difícil circumstància “la fundació sempre ha tingut les portes obertes a les persones amb vulnerabilitat social” i destaca dues dades en l’any en el qual la fundació celebra el seu trenta aniversari. En primer lloc, l’èxit amb més de 600 persones ateses en el 2020 enfront de l’any 2019. També estima en 137 contractacions malgrat totes les circumstàncies adverses.

Per últim, Charo Castelló, gerent de la fundació, ha destacat el “gran hite” que està suposant aquest any intensiu amb caràcter presencial i telemàtic on, junt amb l’Ajuntament de Vila-real, han sigut capaços de mantenir els tres programes d’orientació, formació i integració laboral. En aquests programes s’han ajudat 684 persones de les quals 198 eren de Vila-real i la resta de la província de Castelló. I d’aquestes més de 600 persones, 400 d’elles han tornat a la fundació. El perfil mitjà que s’hi acosta a aquests programes és d’una dona jove i espanyola d’entre 30 i 45 anys sense estudis primaris.

 width=

També s’han acomplit set activitats de 300 hores per 115 persones. Entre aquestes activitats es troba el projecte ‘Itineraris’ on no només acompanyen en formació sinó en tot el necessari per a desenvolupar-se personalment, un altre projecte més menut per persones estrangeres i les pràctiques laborals en empreses de la zona. D’aquestes més de 100 persones que han participat en els tallers, 67 eren de Vila-real.

En definitiva, Castelló ha alabat la labor que desenvolupa la Fundació Tots Junts en aquests últims trenta anys d’història on han tingut com missió que les persones de la ciutat “disposen de les millors ferramentes per trobar una nova ocupació que és l’accés a l’autonomia”.

Una altra de les línies d’actuació de Tots Units és la gestió ambiental, en la qual cobra especial rellevància Reciplana Recuperacions, l’empresa d’inserció de Tots Units i primera empresa d’economia social de la Comunitat Valenciana, creada fa 10 anys. En el seu balanç, Reciplana va gestionar la recollida de 1.217 tones de tèxtil, 205 de paper viari, 134 de paper d’oficina, a més de 94,650 quilos de residus RAEE, entre altres.

Advertisement
Advertisement