Domingo, 9 de agosto, 2020  |  
Vila-real i Diputació fomenten el pla de millora de Sant Pasqual per tal de situar-la com a referent del turisme religiós Vila-real i Diputació fomenten el pla de millora de Sant Pasqual per tal de situar-la com a referent del turisme religiós

- 16 julio, 2020 -

El Patronat de la Fundació Promonestir aprova un pressupost de més de 231.000 euros per a tancar l'exercici 2019 Vila-real i Diputació fomenten el pla de millora de Sant Pasqual per tal de situar-la com a referent del turisme religiós

El Patronat de la Fundació Promonestir aprova un pressupost de més de 231.000 euros per a tancar l’exercici 2019

Castellón Información

L’alcalde de Vila-real i president de la Fundació Pro Monestir i Basílica de Sant Pasqual, José Benlloch, ha presidit aquest matí el Patronat de la Fundació, que ha comptat amb la participació del president de la Diputació, José Martí, on s’han aprovat els comptes anuals de l’exercici 2019 i la memòria d’activitats.

A més Benlloch ha indicat que, per a aquest 2020, amb un pressupost de 100.000 euros i finançament municipal, estan prevists els treballs de les portes de l’exterior de l’accés a la basílica i l’artesanat interior nàrtex. Uns treballs que donen continuïtat a les obres de millora de la basílica i el seu entorn que s’emporten impulsat en els últims anys per a afavorir les visites al recinte i continuar avançant en la promoció del turisme religiós de la ciutat.

“En els últims anys, hem treballat en projectes de millora i adequació del recinte per a continuar posant en valor i projectant la figura del nostre patró i el patrimoni de la basílica com un dels nostres principals actius patrimonials, turístics i culturals” recorda l’alcalde de Vila-real “per a millorar tot el complex que contempla Sant Pasqual, des d’un punt de vista arquitectònic, cultural amb el museu Pouet del Sant i la part musical amb el carrilló i les campanes”, detalla.

Per part seva, com a patró, el president de la Diputació de Castelló, José Martí ha coincidit amb l’alcalde de la ciutat “a donar major projecció a la imatge de Sant Pasqual i a tot l’immens patrimoni que li envolta, tant material com immaterial, per a convertir Vila-real en un referent del turisme religiós en l’Estat i que això es converteixi en una nova font d’oportunitats per a la província”. En aquest sentit, José Martí ha recordat que “la Diputació ha demostrat sempre estar del costat dels interessos de Vila-real, vetllant pel llegat del frare franciscà i posant en valor el conjunt arquitectònic que conforma la basílica i el monestir de les clarisses”.

Durant la trobada, l’alcalde de Vila-real ha fet balanç de les actuacions i inversions realitzades en el 2019 amb un total 231.976 euros. “Un any prolífic dins dels anys de vida que té la Fundació” assenyala el primer edil qui recorda que la Fundació va ser creada en 2014 però que fins a l’any 2017 “per qüestions burocràtiques, per les dificultats amb la llei estatal no es va poder posar en marxa”. D’aquests 231.976 euros, l’Ajuntament de Vila-real ha realitzat una aportació de 92.140 euros per a les portes d’accés de la basílica i de 109.467 euros per al cor del vestíbul del carrer Polo Bernabé.

La Diputació ha realitzat una contribució de 61.976 euros destinats al centre d’interpretació de la basílica i recepció de visitants i per part de la Presidència de la Generalitat Valenciana s’ha rebut una ajuda de 10.000 euros, dels 15.000 euros contemplats per a la reconstrucció de la carrossa de Sant Pasqual.

Finalment, l’alcalde ha indicat que aquest 2020 compta amb una aportació municipal que servirà per a finançar les portes de l’exterior de la basílica i l’artesanat interior. “Continuarem avançant en aquesta línia, per a continuar completant i impulsant aquest patrimoni religiós que és la basílica i entorn de Sant Pasqual” conclou Benlloch.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *