miércoles, 25 de mayo, 2022  |  
Vila-real llança en Fitur ‘Turesport’, la fira provincial de turisme i esport que consolidarà a la ciutat com referent Vila-real llança en Fitur ‘Turesport’, la fira provincial de turisme i esport que consolidarà a la ciutat com referent

- 15 enero, 2022 -

El regidor Diego Vila presentarà a Madrid l'esdeveniment que es durà a terme a maig en el paratge natural del Termet Vila-real llança en Fitur ‘Turesport’, la fira provincial de turisme i esport que consolidarà a la ciutat com referent

El regidor Diego Vila presentarà a Madrid l’esdeveniment que es durà a terme a maig en el paratge natural del Termet

Castellón Información

Vila-real acollirà el pròxim mes de maig la primera fira provincial de turisme i esportTuresport, un esdeveniment que aglutinarà tota l’oferta esportiva local però també es convertirà en un aparador de les diferents propostes que els esportistes i visitants poden trobar a les comarques castellonenques. Aquesta és la principal proposta que la ciutat porta enguany a la Fira Internacional de Turisme de Madrid, Fitur 2022; una aposta per l’esport com a motor de qualitat de vida, turisme i economia que arriba avalada per la capitalitat esportiva de la ciutat i els seus més de 120 esdeveniments consolidats en els anys prepandèmia. Referència que s’ha vist reforçada encara més aquest últim any amb el primer títol europeu del Villarreal CF, l’ascens del Villarreal femení o la participació olímpica dels vila-realencs Pau Torres, medalla de plata a Tòquio amb la Selecció espanyola de futbol, i Sebastián Mora, amb el seu segon diploma olímpic en ciclisme en pista.

La primera edició de la fira de turisme esportiu, en la qual l’Ajuntament de Vila-real porta treballant ja més d’un any -de fet, es va apuntar ja com una de les grans bases turístiques del municipi en l’última edició de Fitur-, es desplegarà en el paratge del Termet de Vila-real. En aquest marc natural incomparable, s’exhibirà tota l’oferta d’activitats, esdeveniments, instal·lacions, etc. per a promocionar-la davant turoperadors i professionals, així com clubs esportius i particulars, que tindran també l’oportunitat de posar en pràctica algunes d’aquestes activitats en el paratge natural.

“Amb Tursesport, Vila-real fa un pas més per a consolidar-se com a referent esportiu i aprofitar aquest potencial per a atraure turisme i generar noves oportunitats”, assenyala el regidor de Turisme, Diego A. Vila, que serà l’encarregat de presentar la fira en Ifema. Prova que aquesta marca de ciutat està consolidada són els 120 esdeveniments esportius amb més de 21.000 participants que es van celebrar a Vila-real en 2019, abans del parèntesi que ha suposat la pandèmia, sense comptar les competicions setmanals dels clubs federats ni els partits i esdeveniments relacionats amb el gran emblema esportiu de la ciutat, el Villarreal CF.

“A més dels nostres clubs i esportistes locals, la gran fortalesa de Vila-real, i el que ens converteix en un destí atractiu per a tot tipus de competicions, campus o clínics esportius, són els 76.000 metres quadrats d’instal·lacions esportives amb els quals comptem, en una xarxa que s’ha triplicat en els últims 10 anys”, agrega Vila. Tres piscines cobertes i una a l’aire lliure, cinc pavellons esportius (un pavelló per cada 10.000 habitants) i 17 camps de futbol, comptant les instal·lacions del Villarreal CF, resumeixen l’aposta que l’equip de govern ha fet en aquesta última dècada per la marca de Ciutat de la Salut i l’Esport. “Tot això ens situa com una referència esportiva i, a través de la primera fira de turisme i esport, volem reforçar encara més aquesta capitalitat”, assenyala l’edil, qui no oblida uns altres dels grans atractius de Vila-real que també seran presents en Fitur, a través de l’estand del Patronat Provincial de Turisme: la gastronomia, l’oferta cultural i de festivals, amb el FITCarrer com a principal emblema, i sobretot el turisme religiós, amb sant Pasqual com a referent, són uns altres dels pilars de la promoció turística de Vila-real.

“Vila-real és tot un referent en turisme religiós, i així es va veure demostrat de nou fa unes setmanes, amb una de les jornades del 49é Congrés dels hospitalaris de Lourdes. Aquesta continua sent la principal línia de treball i l’aposta de Vila-real en matèria turística, i a ella hem dedicat en els últims anys importants esforços”, recorda Vila. També en matèria religiosa, Vila-real destaca pel seu ric patrimoni historicoartístic, amb altres emblemes com l’església Arxiprestal (BIC) i el seu museu parroquial, l’ermita de la Mare de Déu de Gràcia, el convent del Carmen o la capella del Crist de l’Hospital. L’espai natural del Termet i el paisatge protegit del Millars són uns altres dels grans atractius de la ciutat que seran presents en Fitur 2022.

Whatsapp Telegram