Noticias Castellón
jueves, 11 de agosto del 2022 | Última actualización: 22:42

Los Dalton, Red Smoke i Patxi Ojana estrenen el festival musical 'Renaix Vila-real' aquest cap de setmana

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 31 segundos

Noticias Relacionadas

Sota el lema 'Queda't de festa al poble', els grups actuaran en diverses zones de la ciutat des de les 19.00 hores a la 1.00 de la matinada

Castellón Información

El Festival d'estiu Vila-real Renaix arranca aquest cap de setmana amb les actuacions dels grups de música Red Smoke, Los Dalton, Patxi Ojana, Periko Shaman i Gran músico y mejor persona, que amenitzaran diferents zones de la localitat per a atraure a un públic disposat a gaudir de les vesprades-nits a la ciutat. El festival es va idear amb la intenció d'impulsar el comerç i el sector gastronòmic local i, al mateix temps, ajudar a la indústria musical del municipi i la província. Després de rebre l'autorització del gabinet tècnic de desescalada hui el pla de contingència presentat per la Regidoria de Festes que dirigeix Diego Vila ha rebut el vistiplau de la Junta de Govern Local per a dur a terme aquest festival amb una sèrie de mesures de seguretat i higiene adaptades a la nova normalitat.

“Aquest festival es planteja com una iniciativa per a amenitzar i donar major atractiu a l'oferta gastronòmica i comercial de Vila-real i, al mateix temps, serveix per a ajudar a la indústria musical de la qual formen part promotors, músics i tècnics del sector que durant els últims mesos no han pogut desenvolupar la seua activitat degut a la situació de crisi sanitària” assenyala el regidor de Festes i Turisme, Diego Vila.

Concorde a la nova normalitat les actuacions seran sense escenari, amb una zona delimitada per als músics que hauran de guardar la distància mínima de seguretat. No hi haurà zona de ball i es disposarà de cartelleria informativa per a recordar a la ciutadania les mesures de prevenció i higiene.

La música ambient es podrà escoltar en diferents zones de la ciutat com la plaça de la Vila, l'avinguda La Murà, carrer Pere Gil, plaça Colom, plaça del Llaurador i l'Estadi de la Ceràmica, entre altres. Les actuacions es duran a terme els divendres, dissabtes i diumenges en horari de 19.00 a 21.00 i de 23.00 a 01.00 hores, els diumenges no es realitzaran actuacions en horari nocturn. Hi ha previstos 18 dies d'actuacions, on s'abastaran tots els gèneres, música en valencià, el flamenc o el rock distribuïdes per a les vesprades-nits d'estiu.

El regidor de Festes, Diego Vila, ha recordat que és un projecte que es finança a càrrec del fons per a iniciatives culturals acordat per tots els partits polítics en la taula del Pacte local pel renaixement de Vila-real. Amb l'acord de tots els partits polítics també es va consensuar dur a terme la campanya ‘Queda't de festa al poble’ destinada a incentivar el consum de l'oci nocturn en els pubs i discoteques. Totes dues iniciatives s'emmarquen en la defensa de lo nostre com a eixos “prioritaris” per a l'executiu local amb la finalitat d'incentivar un oci i un turisme de proximitat.