lunes, 24 de enero, 2022  |  
La Càtedra Ceràmica de Vila-real exposa en el Fòrum Transfiere a Màlaga el full de ruta de la Fira Destaca   La Càtedra Ceràmica de Vila-real exposa en el Fòrum Transfiere a Màlaga el full de ruta de la Fira Destaca  

- 18 febrero, 2019 -

Carda ha presentat el projecte en l’Open Innovation Area, un espai per propostes, start-ups i grups d'investigació i ha aprofitat per a convidar... La Càtedra Ceràmica de Vila-real exposa en el Fòrum Transfiere a Màlaga el full de ruta de la Fira Destaca  

Carda ha presentat el projecte en l’Open Innovation Area -un espai enfocat a propostes noves, start-ups i grups d’investigació, entre altres- i ha aprofitat per a convidar a empreses i entitats convidades a visitar la Fira 

Castellón Información

L’Ajuntament de Vila-real, a través de la Càtedra d’Innovació Ceràmica de la Universitat Jaume I (UJI), ha estat present en el gran fòrum professional i multisectorial per a la transferència de coneixement i tecnologia Transfiere, que s’ha celebrat a Màlaga, on s’ha exposat el full de ruta de la Fira Destaca.

El director de la Càtedra Ceràmica, Juan Carda, ha presentat el projecte en l’Open Innovation Area -un espai enfocat a propostes noves, ‘start-ups’ i grups d’investigació, entre altres- i ha aprofitat per a obrir noves relacions amb empreses i entitats convidades a visitar la Fira Destaca en el futur i per a establir col·laboracions amb altres països. En aquesta edició de Transfiere el país convidat ha sigut el Japó.

18-02-2019 Transfiere2Una de les conferències que més ha cridat l’atenció de Carda ha sigut la del doctor Teruo Kishi, titulada ‘Nous avanços en el camp de la Ciència i Tecnologia i les seues aplicacions dins de la investigació’, amb Josep Piqué com a moderador. Alguns dels aspectes destacables per a Carda són “la política del Japó per a la Ciència Bàsica i el Desenvolupament Tecnològic en el període 2016/2020, ja que suposa una inversió de l’1% del seu PIB, la qual cosa, sumat a la inversió privada, arriba fins al 4%”.

A més, assenyala que “l’enfocament de les polítiques que el doctor Kishi ha presentat es dirigeix principalment al que s’ha dit Societat 5.0, fent referència a una sofisticada relació entre l’espai cibernètic i l’espai físic, dominada especialment pel IoT o internet de les coses”. Aquestes polítiques del govern del Japó s’emmarquen dins del 5th Science and Technology Basic Plan, que s’ha presentat com una part d’un pla general i per tant una evolució dels anteriors: creació d’un nou sistema d’investigació entre 1996 i 2000, selecció de temes prioritaris i temes que impulsar entre el 2001 i el 2010 i un pla estratègic de promoció de la innovació en la ciència i tecnologia del Japó a nivell global.

Segons Carda, “el plantejament del Japó ens fa veure la necessitat a Espanya d’una planificació a llarg termini que done sentit al treball tan important les universitats i els centres d’investigació”. A més de la trobada amb els responsables japonesos, Carda ressalta la importància de les relacions obertes amb la Xarxa Espanyola de Fundacions Universitat Empresa a través del seu president, Antonio Aracil; així com amb la nova vicepresidenta adjunta de Transferència del Coneixement del CSIC, Isabel Masip, o amb el cap del Departament de Piles de Combustible i Integració de Sistemes de Centre d’Investigacions Energètiques, Mediambientals i Tecnològiques (Ciemat), Tomás Ayuso, pertanyent al Ministeri de Ciència i Innovació. També destaca el contacte establit amb la Fundació Repsol; el centre tecnològic AITIIP, o el International Nanotechnology Laboratory (INL), que han sigut convidats a visitar la província de la mà de la Càtedra, ja que estan explorant zones d’interés per a establir-se a Espanya.

Carda ha posat de manifest la col·laboració activa entre la Fira Destaca i l’organització del Fòrum Transfiere i recorda que la Càtedra va ser convidada a formar part del comité organitzador de l’esdeveniment en 2016. Un comité encapçalat per Priscila Menéndez, que també destaca l’alta participació del desdejuni-col·loqui ‘Talent Woman’ by Transfiere & Alastria, on s’ha posat en valor el paper de la dona en el món de la innovació.

Whatsapp Telegram