domingo, 24 de octubre, 2021  |  
Vila-real millora els accessos als centres d’educació per a garantir la seguretat dels escolars Vila-real millora els accessos als centres d’educació per a garantir la seguretat dels escolars

- 30 abril, 2017 -

L’últim col·legi en el qual s’ha actuat és el Bisbe Pont, on s’han instal·lat tanques i bancs a les portes per a evitar accidents... Vila-real millora els accessos als centres d’educació per a garantir la seguretat dels escolars

Castellón Información

La Regidoria de Serveis Públics de Vila-real continua treballant en la millora dels accessos dels centres educatius de la ciutat per a garantir la seguretat tant dels escolars com dels seus familiars.

L’últim col·legi en el qual s’ha realitzat una actuació d’aquest tipus és el Bisbe Pont, on a l’adequació de la vorera se suma la col·locació de tanques perimetrals a l’entorn que impedeixen baixar a la calçada, així com bancs per a asseure’s davant les portes.

El regidor de l’àrea, Francisco Valverde, ha destacat que es tracta d’una intervenció que forma part d’un extens pla ja consolidat en els últims anys que el seu objectiu és millorar els accessos als centres educatius mitjançant l’ampliació de les zones d’espera dels familiars, protegint l’espai amb un clos perimetral i bancs, de manera que “es guanya en seguretat i s’eviten accidents de trànsit, al mateix temps que es fa més confortable per als familiars l’espera a l’eixida dels seus menuts”.

Bisbe PontTal com ha recordat Valverde, una de les primeres actuacions es va realitzar a l’eixida del conservatori Mestre Goterris, remodelant la vorera per a guanyar metres a la calçada en benefici del vianant, a més d’instal·lar arbres i bancs. “Una xicoteta inversió que va tenir molt èxit i que va servir de model per a altres col·legis que, amb el temps, van anar sol·licitant zones d’accés similars”.

L’últim en el qual s’ha actuat és el Bisbe Pont, al que se sumen el José Soriano, Pascual Nácher, Carles Sarthou i Pintor Gimeno Baró pels carrers Vázquez de Mella i Martí de Viciana, a més de Cervantes, pel carrer Joanot Martorell. “El pròxim centre per al qual ja tenim programada una millora en l’accés és l’Angelina Abad, que s’iniciarà en breu”, assegura l’edil, qui explica que el pressupost mitjà per actuació està al voltant dels 10.000 euros.

En la mateixa línia, cal destacar que l’àrea de Serveis Públics ha intervingut també al col·legi de Pius XII, on es va realitzar un vial empedrat en el jardí de l’Alqueria del Carme per a facilitar l’accés per aquesta porta posterior al recinte. També a Escultor Ortells es va remodelar la vorera per l’avinguda de Francesc Tàrrega que, tot i que comptava amb suficient amplitud, estava deteriorada, de manera que es va crear un nou pas de vianants amb major visibilitat per al vianant i amb clos.

“L’augment de la seguretat és un dels temes que més ens preocupen i, a poc a poc, estem arribant a tots els punts on es necessita, escoltant i atenent les peticions dels pares i familiars dels escolars i també dels docents”, apunta Valverde, qui recorda que aquesta iniciativa se suma a altres treballs de millora i manteniment que l’equip de govern ha realitzat en tots els centres educatius de la ciutat, que “cada any ascendeixen a diversos centenars”, conclou.

Whatsapp Telegram