Noticias Castellón
jueves, 11 de agosto del 2022 | Última actualización: 22:42

Vila-real decreta el tancament d'espais esportius i Espai Jove i recomana l’autoconfinament voluntari

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 40 segundos

Noticias Relacionadas

L’alcalde fa una crida a extremar l'autoprotecció individual amb la finalitat d'evitar situacions de risc, minimitzar l'exposició al virus i disminuir els contagis

Castellón Información

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha signat hui la resolució per la qual es procedeix al tancament de les instal·lacions esportives municipals, tant tancades com en espai obert, a excepció d'aquelles necessàries per a la celebració de competicions professionals. També estanquen les instal·lacions de l’Espai Jove per a activitats d'oci -segueix oberta l'atenció administrativa i formació- i queden suspeses totes les activitats esportives d'àmbit autonòmic o inferior, inclosos els entrenaments, fins al pròxim 3 de febrer.

En la seua resolució, Benlloch incideix en què, davant les dades d'evolució de la pandèmia per covid-19, “per a protegir la salut de la ciutadania i frenar la propagació del virus, es fa obligat recordar i exigir el compliment estricte de les mesures higienicosanitàries”. El decret també recomana que s'extremen les mesures d'autoprotecció i recomana “l’autoconfinament voluntari de la població amb la finalitat d'evitar situacions de risc, minimitzar l'exposició al virus i disminuir el ritme de contagis”. Unes altres de les recomanacions del bàndol es refereixen al decàleg d'autoprotecció avalat pels experts:

  • Aïllar-se davant qualsevol símptoma i contactar amb les autoritats sanitàries.
  • Mantindre's aïllat fins a l'alta sanitària.
  • Reduir contacte amb tota persona aliena al nucli habitual.
  • Els contactes inevitables, en espais oberts.
  • Si la relació és imprescindible, distància, màscara i ventilació.
  • Rentada de mans freqüent.
  • Portar sempre màscara i canviar-la quan supere el seu ús previst.
  • Mantindre sempre la distància de metre i mig.
  • Evitar espais concorreguts, sobretot si són tancats.
  • Que una activitat estiga permesa, no significa que no comporte riscos. Si et confies, et confines

El document recorda també les restriccions vigents en celebracions com a vetles, enterraments i cerimònies no religioses, així com la prohibició de circulació entre les 22.00 h i les 6.00 hores i la limitació de reunions a sis persones, entre altres.

“Estem en un moment especialment crític i hem d'extremar al màxim les precaucions. Si et confies, et confines és la idea que ha de guiar-nos en la nostra activitat quotidiana, perquè l'autoprotecció és fonamental en aquesta fase de la lluita contra la pandèmia”, incideix Benlloch, qui recorda que les noves mesures de tancament de dependències dictades en la resolució, després de la publicació, ahir, de les mesures excepcionals aprovades per la Generalitat, se sumen a les accions que ha vingut aplicant el consistori en els àmbits de la seua competència. “Hem sigut des del primer moment molt estrictes en l'aplicació de protocols especials, control d'aforaments, cita prèvia per a l'atenció administrativa o a les biblioteques…, també suspenent les activitats culturals en espais tancats, entre altres mesures”, assenyala. A aquestes restriccions se sumen ara el tancament d'instal·lacions esportives i Espai Jove -que romandran obertes, en tots dos casos, només per a atenció administrativa- i la suspensió de competicions i activitats esportives de tot tipus, en categories autonòmica i inferiors.