Noticias Castellón
martes, 16 de agosto del 2022 | Última actualización: 21:12

Vila-real debat sobre Ciutat Innovació en la penúltima taula de treball oberta de l'Agenda Urbana

Tiempo de Lectura: 3 minutos

Noticias Relacionadas

Entre els punts principals s'ha tractat la ‘ciutat de coneixement’ i com impulsar les ‘Smart cities’

Hui han continuat a Vila-real les taules de treball obertes a la ciutadania per a dissenyar el pla d'acció de l'Agenda Urbana. Ahir van tindre lloc els fòrums de ciutat inclusiva i Territori i model de ciutat i, aquest matí ha tingut lloc el de ‘Ciutat de la Innovació’.

L’Ajuntament convoca als veïns i veïnes i col·lectius interessats a participar en el debat sobre les oportunitats i reptes que encara la ciutat en les pròximes dècades per a definir un model de desenvolupament urbà que complisca els criteris de sostenibilitat i inclusió fixats en els Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides.

L’alcalde ha incidit en la importància d’implicar de manera àmplia i transversal a la ciutadania perquè “quantes més aportacions tinguem, major consens hi haurà sobre el futur de la nostra ciutat”. A més, Benlloch ha recordat que el document de l’Agenda Urbana és fonamental per a poder optar als fons europeus perquè “és la manera de demostrar que tenim una planificació de com volem que siga Vila-real en les pròximes dècades; ara és el moment de definir la nova Vila-real del segle XXI”.  Per a obrir aquest diàleg, l’alcalde ha posat sobre la taula els 100 projectes que l’equip de govern vol compartir i debatre amb els veïns i veïnes. A més, ha agraït l’esforç de les persones i entitats que han fet el pas de participar en les taules de treball per a l’elaboració de l’Agenda Urbana, un projecte que compta amb una subvenció de 200.000 euros de la Unió Europea a través del Pla de recuperació, transformació i resiliència finançat amb fons Next Generation.

En el fòrum d'aquest matí, Benlloch ha recalcat alguns factors de Vila-real a tindre en compte, ja que condicionen el desenvolupament de la ciutat. “Som la ciutat 148 d'Espanya a tindre més de 50.000 habitants, la qual cosa suposa beneficis, però també obligacions, entre elles tindre servei de transport públic urbà”, explica Benlloch. “Hi ha pocs exemples de ciutats d'aquestes característiques a Espanyes, som un cas excepcional, perquè a més estem a sis quilòmetres de la capital de la província i competim en la prestació de serveis a nivell comarcal”, detalla l'alcalde.

Posteriorment, Benlloch s'ha retirat del fòrum perquè les diferents empreses i entitats relacionades amb la innovació que havien sigut convidades pogueren debatre sobre els projectes relacionats amb el sector.

El punt principal en què ha girat el debat és el nou, que parla de ciutats i comunitats sostenibles, a través del qual treballaran tots els altres objectius estratègics. Les estratègies giren principalment entorn a dos objectius específics, segons ha explicat l'encarregat de l'àrea. Un d'ells ‘ciutat de coneixement’ i com impulsar les ‘Smart cities’ i trencar amb la bretxa digital i impulsar l'administració electrònica.

A la vesprada, a les 19.00 hores, la sala d’actes de la Comunitat de Regants s’obrirà per a la reunió de la taula Vila-real, ciutat cultural, amb la qual es tancarà la fase de diagnòstic prèvia a la redacció del pla de l’Agenda Urbana. Amb tot, Benlloch ha remarcat que “l’Agenda Urbana serà un document viu, que s’anirà enriquint del contacte permanent amb la societat durant els pròxims anys”.