Noticias Castellón
sábado, 10 de junio del 2023 | Última actualización: 02:02

L’ajuntament de Vila-real i Conselleria treballen per obrir un Punt de Trobada Familiar a la ciutat

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 47 segundos

Noticias Relacionadas

El servei presta atenció professional als xiquets i adolescents en processos d’interrupció de la convivència

Castellón Información

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, i el regidor de Serveis Socials, Álvaro Escorihuela, han mantingut una reunió telemàtica amb la directora general d’Infància i Adolescència, Rosa Molero, per a avançar en els tràmits per a l’obertura d’un Punt de Trobada Familiar, un nou recurs social que reforçarà la capitalitat de serveis del municipi. El consistori ve reclamant aquest servei des de fa anys però problemes administratius amb la licitació del mateix han demorat la seua posada en funcionament, tal com ha explicat Escorihuela, qui ha assenyalat que “la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha desbloquejat finalment aquesta tramitació i la previsió és que puga estar adjudicat de cara a l’estiu”.

Per part seua, Benlloch ha remarcat que “des de l’equip de govern venim reclamant des de fa temps aquest Punt de Trobada Familiar, que és molt necessari no sols per a la ciutat sinó per a l’àrea d’influència perquè en l’actualitat aquest servei només està actiu a Castelló i Vinaròs, i d’aquesta manera podrem oferir una atenció més pròxima a les famílies i alleujar la llista d’espera existent”. El conveni de col·laboració entre la Conselleria i els ajuntaments que disposen d’aquest punt de trobada estableix l’obligació de l’administració autonòmica d’assumir la dotació de personal, mentre que el consistori ha d’habilitar una ubicació i assumir els costos de manteniment de subministraments bàsics com a llum, aigua, internet i telèfon, així com el mobiliari.

El primer edil ha explicat que en la reunió amb la directora general “ens hem compromés a buscar un espai adequat” però ha recordat que “en aquests moments tenim un problema de falta de locals perquè en els últims anys Vila-real ha ampliat de manera important la seua xarxa de serveis per a millorar la qualitat de vida de la ciutadania, facilitant edificis municipals per a situar els mateixos”. Segons Benlloch, “ens estem quedant sense espais per a tots els serveis que podríem tindre de cara al futur de la ciutat i al nostre projecte de Vila-real 2030”. Com a exemples, l’alcalde ha recordat la cessió de l’edifici Mariaa de Lluna per al Centre d’Atenció Primerenca o l’antiga Estacioneta de la Panderola per a la seu de Creu Roja.

Tal com es recull en el conveni, un Punt de Trobada Familiar és “un servei específic que presta temporalment atenció professional especialitzada per a facilitar que els xiquets, les xiquetes i els adolescents puguen mantindre relacions amb els seus familiars o persones reunides durant els processos i les situacions de separació, divorci, protecció d’infància i adolescència o altres supòsits d’interrupció de la convivència familiar”. L’horari de funcionament serà de dimecres a diumenge i la Conselleria adjudicarà la gestió amb una plantilla de personal formada per un psicòleg/a i un tècnic/a en integració social a jornada completa. Així mateix, a mitja jornada treballaran un auxiliar administratiu, un educador/a, un treballador/a social, un llicenciat/a en dret o grau més màster i un tècnic/a superior en promoció de la igualtat de gènere.