Noticias Castellón
miércoles, 01 de febrero del 2023 | Última actualización: 13:49

Vila-real conmemora el Dia d'Europa amb una jornada reivindicativa dels valors europeus

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 33 segundos

Noticias Relacionadas

L'acte ha començat amb la recepció oficial de les delegacions europees del projecte ‘AdTransMedes’

Laura Torlà/ Castellón Información

Vila-real se suma hui a la commemoració del Dia d'Europa amb una jornada reivindicativa dels valors europeus, amb activitats de sensibilització. L'acte ha començat a les 11.30 hores en el Jardí Juame I, amb la recepció oficial a les delegacions europees que participen en les jornades trasnacionales del projecte ‘AdTransMedes’.

L'alcalde, José Benlloch, al costat d'altres membres del seu govern, han rebut als alumnes erasmus de Novigrad-Cittanova (Croàcia), La Réole (França) i Sacile (Itàlia), que pertanyen a les jornades de mediació realitzades al costat de l'institut Miralcamp. Els estudiants de les delegacions participants han llegit frases i expressions referidadas als valors de la Constitució Europea, la pau i la unitat.

Durant l'acte, tant Benlloch com els representants dels pobles europeus han dit unes paraules, per a posar en valor la importància de la Unió Europea i la cooperació entre els diferents països membres. “Programes com ‘AdTransMedes’ són importants per a la cooperació entre entitats i instituts, per a una Europa millor i mediadora, una Europa que creu i treballa per la pau i pel diàleg”, declara Benlloch.

Les jornades han finalitzat amb la campanya #UnArbolPorEuropa, que impulsa el col·lectiu Equip Europa, per a la conscienciació social per la sostenibilitat des de l'àmbit local. Iker Martí, un dels impulsors del projecte també ha dedicat unes paraules, principalment per al joves. “No som tan sols el futur, també el present, per la qual cosa hem de sentir l'afany per fer-nos escoltar en les institucions, hem de plantar cara a tots els obstacles, la qual cosa contribuirà al fet que els joves ens involucrem en més qüestions polítiques i socials”, conclou Martí.