Noticias Castellón
lunes, 30 de enero del 2023 | Última actualización: 11:37

Vila-real concedirà la Medalla d'Or a Porcelanosa, Carmelites i a 'Quique' i per a Dualde el títol de Fill Predilecte

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 59 segundos

Noticias Relacionadas

El Ple ha acordat els festius locals per a l'any que ve que seran el 17 de maig, festivitat del patró Sant Pascual, i el 26 de desembre, dia de Sant Esteve

El Ple de l'Ajuntament de Vila-real ha aprovat hui la concessió de la Medalla d'Or de la ciutat a l'empresa Porcelanosa, l'Orde Carmelita de Vila-real i l'humorista gràfic Enric Arenós, Quique, així com el títol de Fill Predilecte a títol pòstum al científic Diego Dualde.

La regidora de Relacions Institucionals, Noelia Samblás, ha destacat els mèrits pels quals el consistori ha decidit reconéixer a estes dos institucions i a dos vila-realenses destacats, que passaran a formar part del llistat d'honors de la ciutat. 

En el cas de Porcelanosa, la concessió de la Medalla d'Or vol distingir la trajectòria d'un grup empresarial que celebra en 2023 el seu 50 aniversari, fundat pels Fills Predilectes de la ciutat José Soriano i els germans Manuel i Héctor Colonques. "Tot un referent mundial, un exemple d'empresa familiar i local amb vocació exportadora, internacional, innovadora, avantguardista, i amb visió de futur, que des de Vila-real, la població que la va veure nàixer, ha aconseguit vendre en tot el món i convertir-se en un dels principals productors de ceràmica. Una empresa al servici de la reactivació econòmica i social de la seua ciutat natal, que ha ajudat a teixir la Vila-real que coneixem hui i és clau en la nova Vila-real del segle XXI", ha afirmat.

Així mateix, el regidor de sostenibilitat i medi ambient, Jose Ramón Ventura Chalmeta, ha volgut explicar que Podem està a favor d'entregar la medalla d'Or a Porelanosa no sols pels seus innegables mèrits sinó perquè pensa que el poble ha de guardonar a entitats en què els treballadors són el principal motiu d'èxit i que a més, l'empresa sempre ha apostat per quedar-se a Vila-real generant valor a la ciutat.

La declaració del metge i veterinari Diego Dualde Pérez com a Fill Predilecte de la ciutat, a títol pòstum, vol ser un "agraïment i reconeixement per la seua trajectòria científica i innovadora en un moment en què no era fàcil trobar els recursos per a investigar i va aportar coneixements científics que hui en dia encara es continuen ensenyant". Finalment, l'humorista gràfic Enric Arenós Cortés, conegut popularment com 'Quique', rebrà la Medalla d'Or de la ciutat per "la seua llarga trajectòria i implicació amb la seua ciutat natal" a la que ha donat la seua obra, amb més de 30.000 vinyetes publicades durant 65 anys.

Respecte a l'Orde Carmelita de Vila-real, Samblás ha recordat que "ha sigut fonamental en la història i el progrés de la nostra ciuta"t. Presents a Vila-real des de fa més de quatre segles, "la seua labor ha sigut peça clau en la construcció de la comunitat local, com ho és en l'actualitat en el barri i en l'àmbit docent i comunitat educativa del col·legi". "No hi ha dubte que la Comunitat Carmelita ha ajudat a fer que Vila-real siga una ciutat millor, solidària, oberta integradora i inclusiva", ha assegurat la regidora.

El grup Compromís ha sigut l'únic que ha votat en contra d'atorgar-li a Carmelites la Medalla d'Or. La seu portaveu, María Fajardo, ha explicat que el seu partit va votar que sí en una junta de portaveus extraordinària, però que des que va eixir en la premsa nacional el presumpte abús dels carmelites es van plantejar i van decidir que no és el millor moment per a donar-los la medalla d'Or.

En el cas de la Medalla d'Or a Porcelanosa i Quique i el títol de Fill Predilecte per a Diego Dualde, estes distincions han comptat amb l'aprovació per unanimitat, és a dir, el suport favorable de PSPV, Unides Podem, PP, Ciutadans i Vox.

D'altra banda, en la sessió plenària s'ha aprovat per unanimitat la proposta de sol·licitud a la Conselleria d'Educació del reajustament d'anualitats per a les obres de millora i ampliació dels col·legis Concepció Arenal i Pascual Nácher en el marc del Pla Edificant.

En matèria de Servicis Socials, tots els grups municipals han votat a favor de l'aprovació inicial de la nova ordenança del servici d'ajuda a domicili. Finalment, el Ple també ha acordat els festius locals per a l'any que ve que, com és habitual, seran el 17 de maig, festivitat del patró Sant Pascual, i el 26 de desembre, dia de Sant Esteve.