jueves, 15 de abril, 2021  |  
Vila-real homenatja a dones que treballen per la igualtat en el 8M i inaugura una mostra fotogràfica Vila-real homenatja a dones que treballen per la igualtat en el 8M i inaugura una mostra fotogràfica

- 8 marzo, 2021 -

La ciutat treballa amb el repte de continuar lluitant per un futur igualitari en el món de la covid-19 Vila-real homenatja a dones que treballen per la igualtat en el 8M i inaugura una mostra fotogràfica

La ciutat treballa amb el repte de continuar lluitant per un futur igualitari en el món de la covid-19

Castellón Información

Vila-real ha commemorat hui el Dia Internacional de les Dones amb un acte per a posar en valor el paper de la dona en la història i la societat i reconéixer l’exemple de vila-realenques per la seua aportació en la lluita per la igualtat.La celebració del 8 de març s’ha emmarcat en el repte de “continuar lluitant per un futur igualitari en el món de la covid-19”, tal com ha destacat l’alcalde de la ciutat, José Benlloch.

Els actes organitzats per la Regidoria d’Igualtat, de la mà de les entitats i societat civil, han comptat amb la inauguració de l’exposició ‘Mirades’, en el Mural d’Arts Visuals, situat en la plaça Major. La mostra, organitzada per l’Agrupació Fotogràfica Sarthou Carreres, proposa múltiples mirades femenines sobre la vida, a través de fotografies signades per dones.

Després de la inauguració s’ha realitzat un homenatge en nom de la ciutat a dones triades per associacions que treballen per la igualtat a Vila-real. Les dones homenatjades han sigut: Conchita Ibáñez (Mestresses de casa), Flores Higueras (Creu Roja), Dolores Moner (AC El Bressol), Lupe Gil (+QueLlet), Fina Pilar Asensio (Grup de Dones de Vila-real) i Conchita Pilar Goterris (Mujeres en Igualdad). La commemoració ha finalitzat amb la lectura del manifest del 8 de març aprovat pel Ple de l’Ajuntament.

Per part seua, l’alcalde de Vila-real, José Benlloch, també s’ha sumat a la commemoració del 8 de març amb un vídeo per a fer una crida a “continuar lluitant per un futur igualitari en el món de la covid-19”. En l’enregistrament, realitzada enfront del mural La Comunitat, situat en la plaça Major, i que simbolitza la lluita contra la violència masclista, el primer edil ha subratllat que la covid-19 ha evidenciat l’especial vulnerabilitat de les dones en situacions de crisis i ha posat l’accent en què, malgrat els avanços, “encara queden molts reptes pendents en la lluita per la igualtat”. Com a exemples, Benlloch ha destacat “l’atur, la bretxa salarial de gènere, la corresponsabilitat en la llar i la cura de la família, la presència de les dones en l’esfera pública i acabar amb les violències masclistes”. En un moment en què la pandèmia impedeix eixir al carrer per a commemorar el 8 de març, l’alcalde ha instat que la “reivindicació se senta més alt que mai” i ha agraït de manera especial la implicació de totes les associacions que treballen dia a dia per la igualtat.

D’altra banda, durant tot el mes de març la Regidoria d’Igualtat publicarà en les seues xarxes socials una breu ressenya biogràfica d’una vintena de dones destacades de diferents àmbits de la vida i la història, com la soprano Lucrècia Borja, l’activista Pura Pérez, la historiadora Carmelina Sánchez-Cutillas, la científica Dolores Corella o la jugadora d’handbol Vanesa Amorós, entre d’altres.

Whatsapp Telegram