martes, 17 de mayo, 2022  |  
L’Ajuntament de Vila-real dona un últim pas per començar amb el nou clúster ceràmic “paralitzat durant 22 anys” L’Ajuntament de Vila-real dona un últim pas per començar amb el nou clúster ceràmic “paralitzat durant 22 anys”

- 14 octubre, 2021 -

El consistori aprova per unanimitat en ple extraordinari la modificació dels documents del PAI  L’Ajuntament de Vila-real dona un últim pas per començar amb el nou clúster ceràmic “paralitzat durant 22 anys”

El consistori aprova per unanimitat en ple extraordinari la modificació dels documents del PAI 

A.K.H/Castellón Información

L’Ajuntament de Vila-real ha aprovat en sessió plenària extraordinària la modificació dels documents essencials del PAI com són el conveni urbanístic, el projecte d’urbanització o el conveni econòmic i de finançament de les quotes municipals. Ara, s’exposarà al públic durant trenta dies per “conéixer totes les opinions dels afectats” i que puguen presentar al·legacions.

El regidor de Territori, Emilio M. Obiol, ha explicat com aquest projecte ha costat molt de temps, ja que “han sigut deu anys de dificultats”. El PAI s’inicia en l’any 1999 i s’atura el 2008 amb 37 unitats d’execució. El PP del govern d’aleshores “va muntar la festa dels PAI amb 300 propietaris que van deixar a banda sense pagar”. I afegeix: “Al juliol de l’11 arribem a aquesta casa i trobem el PAI ple de dificultats” pel que “hem seguit fent gestions i hem aprovat 15 unitats d’execució”. Obiol també ha volgut agrair a tota la gent que ha fet possible que hui es tracte aquest tema en el ple, des dels funcionaris del departament de Territori, a l’agent urbanitzador, als departaments d’intervenció de la casa i en especial, a la secretaria municipal i a la unitat de coordinació i assessorament d’alcaldia d’Urbanisme.

Pel que fa als vots, la proposta s’ha aprovat per unanimitat per part de tots els partits polítics. En primer lloc, José Ramón Ventura Chalmeta, portaveu d’Unides Podem, ha destacat que aquest projecte és “completament necessari per a la supervivència d’aquesta ciutat, per la qual cosa li donem les gràcies i l’enhorabona al regidor i funcionaris”. Per altra banda, Irene Herrero, portaveu de Vox, ha agraït que “s’haja tirat endavant després de 22 anys”. Domingo Vicent, portaveu de Ciutadans, ha assegurat que, després de revisar la documentació, “s’ha fet un bon treball” i a més, “està dins del projecte de ciutat que té Ciutadans per Vila-real de fer una ciutat cada vegada més atractiva pels inversors, especialment, en el sector industrial”. María Fajardo, portaveu de Compromís per Vila-real, creu que l’antic PAI “ja era necessari en 1999, molt més ho és ara”. De tal manera que, valoren positivament aquesta tasca i espera que “l’exposició pública arribe a bon port i siga una realitat com més prompte millor”.

D’altra manera ha sigut l’explicació de vot del Partit Popular, ja que encara que han votat a favor de la proposta, el president, Adrián Casabó, ha recordat que el projecte que s’aprova ara i data del 1993, és un projecte socialista i “un repte pendent dels molts que tenim”. “El pas que es dona hui, demostra que Vila-real necessita ordenar el seu territori” i a més, considera que “deu anys ha sigut massa temps sense oferir cap resposta a la carretera d’Onda”. Casabó assegura que la realització d’aquest nou PAI “no ve a solucionar el problema global que té Vila-real per oferir oportunitats de futur”.

Davant de les aportacions per part de tots els grups polítics de la ciutat, l’alcalde del municipi, José Benlloch, ha volgut agrair la unanimitat dels vots en “un dels temes si no el més important que hem tirat endavant”, però afirma que “moltes coses que s’han dit no són veritat”, ja que el PP és “incapaç de fer autocrítica”Benlloch considera que l’únic aval que ha donat el PP a la ciutat ha sigut “condicionar-la i ficar-la a punt d’arruïnar-la pels pròxims vint anys”. Així doncs, l’alcalde ha recordat que “respostes s’han donat moltíssimes en deu anys en la Carretera Onda. Hem aconseguit que en aquest temps no s’anara cap empresa i inclòs alguna d’aquelles que se’n van anar quan governava el PP, ara han tornat a la ciutat”. Benlloch s’ha mostrat satisfet amb el treball fet i amb la col·laboració en grups com Pamesa que estan construint les seues oficines en Vila-real, on traslladaran més de 200 treballadors.

Whatsapp Telegram