Noticias Castellón
jueves, 11 de agosto del 2022 | Última actualización: 22:42

4.000 rollos repartits en una multitudinària Matxà sota el paraigua dels Lluïsos que ha assolit la seua 45a edició

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 13 segundos

Noticias Relacionadas

Sant Antoni continua demà a l'ermita de la Mare de Déu de Gràcia, on tindrà lloc la missa i repartiment de 1.100 panets beneïts

Castellón Información

matxà4El primer dels esdeveniments en honor a sant Antoni, patró dels animals ha tingut lloc hui sota el paraigua de la Congregació de Lluïsos amb una gran participació en la popular Matxà, que des de fa 45 anys organitza l’entitat junt amb la col·laboració de la Regidoria de Joventut i de Tradicions. La desfilada d’animals ha travessat els carrers de costum i una vegada arribada a la plaça Mossén Ballester, s'ha encés la foguera de sant Antoni i s’ha realitzat el repartiment dels 4.000 rotllos, amb mig centenar aptes per a celíacs. La regidora de Joventut, Gemma Gil, i el regidor de Tradicions, Santi Cortells, entre altres representants municipals, han acompanyat l'organització en la benedicció dels animals i el repartiment de rotllos.

matxà2 matxà

 

 

 

 

 

 

 

matxà5Demà continua la festa i es trasllada a l'ermita de la Mare de Déu de Gràcia, on a partir de les 13.00 hores tindrà lloc la tradicional missa i repartiment de pans beneïts. En aquest acte, organitzat per les regidories de Tradicions i Ermita, es distribuiran 1.100 panets, dels quals 50 estaran elaborats sense gluten. A més, una part dels pans es portarà a les residències d'ancians, així com a la comunitat de monges clarisses i dominiques.