Noticias Castellón
domingo, 19 de mayo de 2024 | Última actualización: 20:24

Vila-real cedeix 541.000 euros a entitats i inversions amb queixes de Compromís per l’acord amb Vox

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 39 segundos

Noticias Relacionadas

PP i els valencianistes s’han abtés en el punt que tornava al ple després del rebuig de l’oposició en l’última sessió. Ha eixit endavant amb els vots favorables de Vox i el regidor no adscrit

El ple de l’Ajuntament de Vila-real, en sessió extraordinària, ha aprovat a primera hora de hui la modificació de crèdits amb càrrec a romanents de tresoreria per import de 541.619 euros amb la finalitat de garantir inversions urgents i injectar liquiditat a entitats que necessiten els seus convenis i no poden esperar a l’aprovació del nou pressupost de 2024. L’aprovació, però, tampoc ha convençut tots els grups en aquesta tornada del punt al debat de la corporació després de frustar-se l’última vegada.

Així, la regidora d’Hisenda, Sabina Escrig, ha explicat que l’equip de govern ha elevat de nou al ple aquest expedient de crèdits extraordinaris, després d’haver reduït algunes de les partides incloses en la modificació de crèdits que no va poder ser aprovada en el passat ple ordinari, unes partides que s’inclouran en el nou pressupost.

Els projectes que es faran:

La modificació de crèdits contempla inversions urgents com la millora de la seguretat en el Gran Casino (75.141 euros); la climatització de l’escola infantil El Solet (63.787,57 euros); l’adquisició de motos de la Policia Local (14.520 euros); la substitució de sistemes de deshumectació de la piscina Yurema Requena (99.267 euros); i l’obertura del carrer Xàtiva (31.904,19 euros).

Sobre aquest tema, Escrig ha explicat que aquests projectes “necessiten d’un període de tramitació” i per això era urgent la consignació de crèdit per a poder executar-los com més prompte millor. Així mateix, la modificació de crèdits contempla els següents convenis: 750é aniversari de la parròquia Arxiprestal Sant Jaume (15.000 euros); Comissió de Penyes (70.000 euros); Càtedra d’Activitat Física i Oncologia, investigació (24.000 euros); conveni Càtedra d’Activitat Física i Oncologia, materials (6.000 euros); Associació Cultural Flamenca Andalusa (25.000 euros); Junta Central Setmana Santa (37.000 euros) i Ashiovi (80.000 euros).

La modificació, aprovada amb els vots a favor de PSPV, Vox i el regidor no adscrit Manu Rubert, i l’abstenció de PP i Compromís, ha despertat les crítiques de la formació valencianista. Menys de tres hores ha tardat l’agrupació a emetre un comunicat lamentant que l’acalde “ha preferit pactar amb Vox, traient de l’expedient el conveni amb Gats de barri i el del Grup per la recerca de la memòria històrica, quedant sotmés a la voluntat de la ultradreta”.

Per a la regidora d’Hisenda, “els convenis de col·laboració amb les entitats que ens ajuden en el dia a dia de la ciutat són tots necessaris però amb els pocs romanents que teníem considerem que era necessari avançar els d’aquelles entitats que tenen menys pulmó o que celebren activitats en aquesta primera part de l’any i necessiten aquesta col·laboració com més prompte millor”.

Per la seua banda, la portaveu de Compromís ha incidit en “que la transparència a l’hora de signar convenis amb associacions ha de ser rigorosa i pública. Qualsevol ciutadà i ciutadana ha de poder accedir, a través del web, a la relació de despeses de cada associació. I també som partidaris d’elaborar un llistat de criteris que ens servisquen a l’hora d’implementar la concurrència competitiva, és a dir, la igualtat d’accés a les ajudes que es donen des de l’Ajuntament”.

Meses electorals

A més, s’ha procedit al sorteig per a la designació dels membres de les 61 meses electorals per a les eleccions al Parlament Europeu del pròxim 9 de juny. El sorteig s’ha realitzat a través d’una aplicació informàtica, sota la supervisió del secretari municipal, i les persones designades rebran la notificació en els pròxims dies.

En la sessió també s’ha acordat que el ple ordinari d’aquest mes se celebrarà el dilluns 27 de maig a les 9.00 hores perquè l’últim divendres del mes, que és el dia que correspondria celebrar la sessió, coincideix amb la festivitat de Santa Rita.

Finalment, el ple ha donat compte del programa d’actes de les festes de Sant Pasqual que se celebren fins diumenge que ve.