Noticias Castellón
viernes, 07 de octubre del 2022 | Última actualización: 00:11

Vila-real millora la seguretat i el control del trànsit amb la renovació de la xarxa de càmeres de vigilància

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 9 segundos

Noticias Relacionadas

La Policia Local podrà localitzar qualsevol vehicle que puga tindre un interés policial o persona sospitosa

Castellón Información

L'Ajuntament de Vila-real ha iniciat el procés d'instal·lació de la nova tecnologia de videovigilància en edificis municipals i control de trànsit en les principals vies de la ciutat. L'objectiu és poder comptar amb tecnologia més avançada per a garantir la seguretat i per això el consistori està procedint a renovar els dispositius per uns altres intel·ligents, que disposaran d'un sistema d'analítica de vídeo per a facilitar la labor de vigilància i control que duu a terme la Policia Local.

L'Ajuntament ha adjudicat un contracte per valor de quasi 60.000 euros que inclou el subministrament i llicència de càmeres de trànsit i videovigilància, la configuració, integració en el sistema actualment instal·lat i garantia de 3 anys. En l'actualitat, l'Ajuntament de Vila-real compta amb un total de 46 càmeres tant per al control del trànsit com per a la seguretat d'edificis municipals.

En aquests moments, s'està duent a terme el canvi d'aquests dispositius per uns altres amb tecnologia intel·ligent. A més de la vigilància d'edificis municipals com la pròpia casa consistorial, diverses d'aquestes càmeres estan situades en algunes de les principals zones de circulació i accés de vehicles a la ciutat mentre que 11 se situen en la zona per als vianants on està restringida la circulació de vehicles mitjançant pilones. Així mateix, també es procedirà a dotar d'un sistema de videovigilància a l'edifici del Gran Casino, atés que està previst traslladar allí serveis municipals com el departament d'Atenció i Tràmits.

La regidora de Seguretat Pública i Emergències, Silvia Gómez, ha destacat que “aquests dispositius tecnològics d'última generació ajudaran a la Policia Local en la labor constant que duu a terme de vigilància per a assegurar la fluïdesa del trànsit, l'ordre públic, així com atallar possibles actes incívics que alteren la convivència o causen danys materials o personals”. En aquest sentit, les càmeres de trànsit, que compten amb una tecnologia de visió 360 graus, “no sols són útils per a detectar possibles problemes en la circulació de vehicles sinó també en cas que es produïsca qualsevol incident en la via pública o acte delictiu".

Des de la Policia Local expliquen que “la instal·lació de tecnologia intel·ligent, amb càmeres de reconeixement de matrícules i detecció de moviment fan possible la localització de qualsevol vehicle que puga tindre un interés policial o persona sospitosa”. Aquestes càmeres de trànsit se situen en els encreuaments de les principals entrades a la ciutat, així com en les zones industrials, de manera que també faciliten disposar de dades del flux d'entrada i eixida de vehicles.

Alguns dels punts que compten amb aquests dispositius de seguretat són: l'encreuament de l'avinguda Grècia amb el camí de la Travessa; l'encreuament del carrer Onda amb l'avinguda Alemanya; l'encreuament del carrer Josep Ramon Batalla amb l'avinguda Alemanya; l'encreuament de l'avinguda Francesc Tàrrega amb l'avinguda Riu Ebre i l'encreuament de l'avinguda Mediterrània amb l'avinguda França, entre altres. També es preveu comptar amb dispositius en els accessos a les principals àrees industrials de la ciutat.

L'Ajuntament de Vila-real disposa d'una Xarxa Corporativa Municipal de fibra òptica pròpia per tota la ciutat que interconnecta els diferents edificis municipals. Les càmeres de videovigilància d'edificis i de control de trànsit estan connectades a aquesta xarxa i centralitzades en l'edifici de la Policia Local, que realitza el seguiment a través del video wall situat a la sala de control de la Prefectura.