Noticias Castellón
jueves, 18 de agosto del 2022 | Última actualización: 18:29

Vila-real comptarà amb una nova Casa d'Acolliment de Càritas Diocesana per a 36 persones a mitjan 2022

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 43 segundos

Noticias Relacionadas

El projecte, amb un pressupost de dos milions d'euros, compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Vila-real

S. B./Castelló Información

El bisbe de la Diòcesi Segorbe-Castelló, Casimiro López Llorente, ha donat a conéixer hui construcció d'una nova Casa d'Acolliment a Vila-real destinada a acollir i inserir persones sense domicili. El projecte de El Pati, baix el que es crea aquest nou edifici, es va crear en els anys 90 per iniciativa del bisbe de Segorbe-Castelló José María Cases i en 2017 es va haver de demolir per problemes estructurals de l'edifici.

Les noves instal·lacions que tindran un total de 1.700 m², compten amb un pressupost de dos milions d'euros, i oferirà tres serveis: un centre d'inclusió i acompanyament per a persones sense llar, una capella amb capacitat per a 100 persones i dependències per a la parròquia dels Sants Evangelistes, comptant amb la col·laboració de l'Ajuntament de Vila-real en el projecte.

obispo Segorbe Castellón, Casimiro López

En la presentació, l'arquitecte diocesà, Ángel Albert, ha detallat la distribució del nou edifici les obres del qual començaran a l'octubre del present any i està previst que tinguen una duració de 18 mesos.

L'edifici dedicat a la casa d'acolliment estarà distribuït en quatre plantes, amb diferents sales de formació, espais comuns per als residents i un total de 18 dormitoris cadascun per a dues persones, per la qual cosa la capacitat serà de 36 persones. A més, tres d'ells, un en cada planta, estaran adaptats per a persones amb mobilitat reduïda.

Casa Acogida Vila-real, planos

El delegat diocesà per a Càritas. Sergio Mendoza, ha explicat que projectes com el presentat hui en el Palau del Bisbe de Castelló, són els que “aconsegueixen que les persones que viuen al carrer i manifesten el desig puguen reinserir-se en la vida social”.

La presentació s'ha realitzat en el marc de la Setmana de Caridad, prèvia la solemnitat del Corpus Christi, i durant la qual Càritas Diocesana difon la labor que realitza en la societat a favor de les persones i famílies més necessitades.