jueves, 29 de julio, 2021  |  
El taller ‘Aula Viva Naturalment’ es planteja formar part del contingut curricular de les escoles de Vila-real El taller ‘Aula Viva Naturalment’ es planteja formar part del contingut curricular de les escoles de Vila-real

- 21 julio, 2021 -

El projecte d'aprenentatge vivencial a l'aire lliure es consolida amb la recepció de més de 500 xiquets en l'últim any El taller ‘Aula Viva Naturalment’ es planteja formar part del contingut curricular de les escoles de Vila-real

El projecte d’aprenentatge vivencial a l’aire lliure es consolida amb la recepció de més de 500 xiquets en l’últim any

Castellón Información

El projecte d’aprenentatge vivencial a l’aire lliure Aula Viva Naturalment, impulsat des de la Regidoria d’Educació, s’ha consolidat com una activitat educativa complementària per als escolars de Vila-real, que durant els mesos d’abril a juny de 2021 han participat en les 150 sessions realitzades en l’espai Aula Viva Naturalment, situat entre les avingudes França i Grècia. Els tallers i activitats extraescolars, realitzats complint amb les mesures de prevenció per la covid-19, han comptat amb la participació d’un total de 572 xiquets i xiquetes.

Aula Viva Naturalment és un projecte d’aprenentatge a l’aire lliure dirigit a escolars de 3 a 18 anys, que aplica pedagogies vives i actives, així com un acompanyament emocional perquè els més xicotets i els adolescents aprenguen a relacionar-se i conviure, partint d’un entorn natural. Així, en els diferents recintes de l’espai Aula Viva Naturalment es realitzen tallers d’agroecologia, bioconstrucció, energies renovables o educació mediambiental. Així mateix, els participants poden desenvolupar diferents aspectes d’aprenentatge en els espais creats per a dur a terme les activitats com són el sorral, l’horta, la zona de joc simbòlic, etc.

“El projecte Aula Viva Naturalment s’ha consolidat com un complement d’aprenentatge que permet als xiquets i xiquetes accedir a una educació ambiental i emocional des de la metodologia d’escola viva i verda, en un espai a l’aire lliure, en el qual poden descobrir i aprendre a relacionar-se”, assenyala la regidora d’Educació, Aida Beteta, qui valora com un èxit la resposta que ha tingut la iniciativa, gestionada a través dels professionals del projecte Amiga.

Aula Viva Naturalment, que reprendrà les activitats a partir de setembre, compta amb sessions extraescolars els dissabtes al matí, en les quals poden participar els xiquets i xiquetes sols o acompanyats per les seues famílies. Així mateix, ofereix sessions dirigides específicament als centres escolars de la ciutat, que tenen la possibilitat de realitzar activitats guiades, tal com explica Elena Archilés, cofundadora d’Amiga. Així mateix, avança que a partir del mes de setembre “oferirem la possibilitat que les escoles puguen treballar contingut curricular en un context real com és l’espai Aula Viva Naturalment, per a complementar la metodologia d’aprenentatge de les escoles amb un aprenentatge vivencial”.

Durant els mesos de maig i juny han passat per aquest recinte alumnes dels col·legis Carlos Sarthou, Cervantes i Pascual Nácher. A més, durant les vacances de Pasqua, Aula Viva Naturalment també va oferir activitats extraescolars a través del projecte Educavila DiverAprén de la Regidoria d’Educació.

Les inscripcions per a les sessions d’Aula Viva Naturalment es poden realitzar a través d’aquest enllaç: https://amiga.eco/proyectos-activos/

Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Deja un comentario