Noticias Castellón
miércoles, 06 de julio del 2022 | Última actualización: 23:58

Vila-real aprova al ple ordinari la moció pel blindatge constitucional de pensions amb abstenció de Vox

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 23 segundos

Noticias Relacionadas

Els grups polítics han avalat el projecte d'expropiació per a la supressió de la depuradora de Vora Riu 

Laura Torlà/ Castellón Información

El ple ordinari del 31 de maig de l'Ajuntament de Vila-real ha aprovat per majoria i amb abstenció de Vox el dictamen sobre la Moció del grup municipal Compromís pel blindatge constitucional de pensions. En aquesta proposta es demanda al Congrés de Diputats que es faça una reforma de la Constitució, amb la inclusió d'un article que establisca com a obligació el manteniment del poder adquisitiu de les pensions i que res puga afectar les pensions excepte aquelles reformes que puguen resultar favorables.

Després del dictamen presentat per Compromís per Vila-real, els grups polítics han arribat a un consens pel qual s'ha presentat una moció conjunta que ha obtingut el sí de tots els grups polítics municipals excepte el de Vox, que s'ha desmarcat de la proposta amb l'abstenció.

 width=

Des del grup de Compromís per Vila-real, els qui van proposar el dictamen en un primer moment, han justificat la seua proposta amb què “el sistema de pensions ha anat deteriorant-se i actualment existeix una incertessa en el futur, es diu als joves que no saben si cobraran pensions”. “Creiem en la necessitat d'un sistema públic de pensions, garantit per la Constitució i l'Estat Espanyol”, afig José Ramón Ventura en representació del grup polític de Podemos.

Des del Partit Popular, Carlos Gil també ha posat en valor aquesta proposta i ha afegit que a més del canvi en la Consitució s'haurien de realitzar polítiques d'ocupació efectives per a garantir el finançament d'aqueixes futures pensions.

Per part seua, Irene Herrero, en representació del grup polític de Vox, justifica el seu vot d'abstenció en què “ha de ser el Congrés de Diputats qui legisle això”.

 width=

Informe públic de la modificació de ‘Entorn de l'Estadi Municipal de la Ceràmica’

Entre altres temes tractats en el ple ordinari del dia de hui, s'ha aprovat per unanimitat el dictamen sobre la proposta del regidor delegat de Territori d'informació pública de la modificació puntual de ‘Entorn de l'Estadi Municipal de la Ceràmica’. En relació a la reforma de l'Estadi de la Ceràmica, el regidor de Territori, Emilio M. Obiol, ha detallat que amb l'aprovació plenària de hui, se sotmet a informació pública durant 45 dies la modificació puntual del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) per a permetre el projecte que transformarà el camp municipal per a garantir la seguretat, una vegada que la Junta de Govern Local ha emés informe ambiental i territorial estratègic favorable. “L'entorn de l'Estadi de la Ceràmica necessita una millora urbana, una millora de la capacitat d'evacuació i dels fluxos d'entrada i eixida d'espectadors i també ampliar els usos de l'estadi”, ha explicat Obiol. L'edil ha subratllat que el projecte contempla la remodelació de part de la cantonada sud-est de la plaça del Llaurador que dona a l'Estadi de la Ceràmica, a més de l'ampliació del carrer Benicàssim, guanyant un espai públic de 3.000 metres quadrats. Així mateix, es regulen els usos no esportius del camp municipal.

Depuradora Vora Riu

També en matèria urbanística el Ple ha avalat el projecte d'expropiació dels terrenys per a la supressió de la depuradora de Vora Riu i la connexió amb la depuradora d'Almassora, un projecte que executarà l'Entitat Pública de Sanejament d'Aigües Residuals de la Comunitat Valenciana (EPSAR). El regidor de Territori ha assenyalat que es tracta de “una gran notícia, que permetrà eliminar un punt negre i millorar la qualitat ambiental de la ciutat” i ha recordat que la Generalitat Valenciana va transferir en el seu moment la quantitat econòmica per al pagament d'aquestes expropiacions per valor de 105.000 euros.

Fira de Santa Catalina

Un altre dels assumptes aprovats, en aquest cas per unanimitat, ha sigut la sol·licitud a la Generalitat Valenciana de la declaració de Festa d'Interés Turístic Autonòmic de la Fira de Santa Catalina. El regidor de Turisme, Diego A. Vila, ha justificat aquesta petició per la importància històrica i turística d'aquesta tradició, que es remunta a la fundació de la ciutat. La fira, que des de 2011 compta amb la declaració d'interés turístic provincial, és “a més d'una mescla de cultura i tradició, un revulsiu econòmic per a Vila-real, que marca l'inici de la campanya comercial de Nadal”. També per unanimitat ha tirat avant una nova concessió de la bonificació del 95% de l'IBI a una activitat declarada d'especial interés o utilitat municipal, amb el que, tal com ha explicat el president de la Comissió d'Hisenda, Xus Madrigal, són un total de 364 les bonificacions concedides enguany a establiments del municipi, per import de 385.000 euros amb la finalitat d'ajudar a la reactivació econòmica dels sectors més afectats per la pandèmia.