Noticias Castellón
martes, 09 de agosto del 2022 | Última actualización: 00:18

Vila-real aprova al ple extraordinari una ampliació de crèdit de més de 2 milions d'euros

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 34 segundos

Noticias Relacionadas

En la sessió també s'ha aprovat l'adquisició del Molí Nou de Santa Sofía, amb el vot a favor de tots els grups polítics i l'abstenció del Partit Popular

L'Ajuntament de Vila-real ha celebrat hui un ple extraordinari, a causa de la “urgència d'aprovar imperiosos terminis d'execució d'algunes qüestions”, segons ha justificat l'alcalde, José Benlloch. Entre els punts clau d'aquesta sessió, ha estat l'aprovació d'una ampliació de crèdit de més de 2 milions d'euros i l'aprovació de la proposta d'adquisició del Molí Nou de Santa Sofía.

Quant a l'ampliació de crèdit, aprovada amb el vot a favor de PSOE i Podemos i l'abstenció de la resta de grups polítics, el regidor d'urbanisme, Xus Madrigal ha detallat en què es repartirà aqueix pressupost. El 25% de l'expedient estarà destinat a pagar sentències dels “deutes del PP” i així “reduir l'endeutament de la ciutat”, la qual cosa suposa una xifra aproximada de 600.000 euros.

Altres 500.000 euros aniran destinats a pagar factures de llum, 125.000 per al manteniment d'instal·lacions esportives i altres 125.000 euros per a comunicació. Les Festes de la Mare de Déu de Gràcia rebran un total de 250.000 euros, que Madrigal qualifica de “insuficients”.

Finalment, 450.000 euros aniran destinats a garantir la vida útil del cementeri municipal. “Volem un cementeri unit, que la gent puga portar als seus sers estimats, sense separar famílies”, explica Madrigal. Aquesta obra consistirà en l'ampliació de blocs de nínxols situats en la part antiga del cementeri on “hi ha possibilitat tècnica i superfície suficient per a prolongar alguns dels blocs”. La previsió és aconseguir mig miler de nínxols, una xifra que cobrirà les necessitats per a una ciutat com Vila-real en un lustre, segons els càlculs tècnics. La inversió prevista per a fer possible aquesta ampliació de nínxols s'ha xifrat en 417.000 euros, que s'habilitaran en el pressupost municipal a través d'una modificació de crèdits i es finançaran a partir de les baixes pressupostàries d'obres que no han pogut tirar endavant per l'increment de costos de fins a un 40% per damunt dels preus de licitació. En concret, es deixen sense dotació les partides de l'alqueria del Botànic Calduch i l’intercanviador de transports de l’estació de trens.

Adquisició del Molí Nou de Santa Sofía

Una altra proposta de gran rellevància per a Vila-real que s'ha aprovat hui de manera extraordinària ha sigut l'adquisició del Molí Nou de Santa Sofía per a avançar en la proposta del ‘segon Termet’. Tots els grups polítics a excepció del Partit Popular, que s'ha abstingut, han votat a favor de la proposta. “Hem presentat un projecte a la Unió Europea ambiciós, que són 2 milions d'euros la primera fase. Prompte es resoldrà, pot ser que no ens ho donen, però no teníem ni un tros de terra municipal per a presentar en el projecte”.

“El pla Vila-real Connexió Millars és una de les actuacions més importants que veurem en els pròxims anys; un projecte molt ambiciós que hem presentat al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d'Espanya, finançat amb fons Next Generation, i que ens permetrà, en diverses fases, la protecció de més de 126.000 metres quadrats d'espai verd, dividits en una zona fluvial paral·lela al riu i un parc urbà en la zona del Madrigal i el carrer Encarnació, tot creant un corredor verd que es prolongarà fins i tot fins al futur quart institut”, assenyala Benlloch, qui, a més, ha sigut un dels artífexs que els fons Next Generation puguen finançar també l'adquisició de patrimoni. En els terrenys del futur parc fluvial es troba el Molí Nou, entre altres infraestructures que també estan en aquests moments en negociació. “L'adquisició d'aquest antic molí, el primer de Vila-real, ens permetrà ampliar el patrimoni públic i protegir un dels exemples més importants del nostre patrimoni hidràulic, a més de ser un dels elements tractors del futur projecte Vila-real Connexió Millars”, puntualitza l'alcalde, qui incideix en què aquesta compra suposarà comptar amb “el primer pam de terra públic municipal al costat del Millars”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí