Noticias Castellón
jueves, 30 de junio del 2022 | Última actualización: 21:36

Vila-real anuncia l’obertura del termini per a optar a 25 places de docent que l’Institut Ramon Llull ofereix a 12 països

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 17 segundos

Noticias Relacionadas

Santi Cortells anima als veïns a aprofitar aquesta oportunitat i destaca la utilitat de pertànyer a aquesta xarxa de ciutats valencianes 

Castellón Información

 

El regidor de Normalització Lingüística de Vila-real, Santi Cortells, ha anunciat la convocatòria de noves places de lectorat per part de l’Institut Ramon Llull, que cerca 25 docents de català per a treballar a 12 països.

L’edil recorda que l’Ajuntament està adherit a la Xarxa de Ciutats Valencianes Ramon Llull des de febrer del 2017, “gràcies a l’impuls del meu predecessor, Pasqual Batalla”. “Aquesta xarxa té com a finalitat intensificar l’estudi, la promoció i la defensa del valencià i fomentar la seua projecció exterior”, explica, “i tot i que formar-ne part no té cap cost econòmic, sí que ens permet aprofitar tota la infraestructura per a la promoció de la llengua i cultura pròpies dels valencians”.

Cortells assenyala que “la creació de noves places per a treballar difonent fora de les nostres fronteres la llengua i cultura pròpies del nostre territori demostra la utilitat de pertànyer a aquesta xarxa, que alguns van qüestionar en el seu moment”, al mateix temps que anima els vila-realencs a aprofitar l’oportunitat que els brinda l’Institut Ramon Llull.

En concret, s’ofereixen 25 places a Alemanya, Croàcia, Espanya, Estats Units, França, Itàlia, Japó, Mèxic, Polònia, Regne Unit, República Txeca i Xile. La incorporació seria l’1 d’octubre. Més informació a https://www.llull.cat/catala/aprendre_catala/seleccio_professors_intro.cfm.