Advertisement
Advertisement
Noticias Castellón
viernes, 31 de marzo del 2023 | Última actualización: 22:48

Advertisement
Advertisement

Vila-real acull la primera Holi Colors inclusiva i solidària per a persones amb discapacitat, famílies i mascotes

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 51 segundos

Noticias Relacionadas

L’esdeveniment beneficia Conquistando Escalones i a SOS Manada serveix per a clausurar fins al setembre la Cita Urbana Musical i Solidària

Castellón Información 

Vila-real es tenyirà de color aquest dissabte, 9 de juny, amb la I Marxa inclusiva Holi Colors, que servirà per a ajudar a l’Asociación Conquistando Escalones en la seua lluita contra la Distròfia Muscular de Cintures 1F i el VIH. El regidor de l’àrea, Xavier Ochando, acompanyat per l’organitzador de la Cita Urbana Musical, Javier López, i el responsable de Conquistando Escalones, Abrahán Guirao, ha presentat aquesta iniciativa “pionera” ja que els organitzadors no tenen coneixement de cap esdeveniment similar ni a la província ni a nivell estatal, que està oberta a la participació de persones de totes les edats, amb o sense discapacitat i també a les mascotas. L’esdeveniment, que començarà a les 18.00 hores i que compta amb el suport de la Regidoria d’Economia, servirà també per a acomiadar la Cita Urbana Musical i Solidària fins al final de l’estiu.

“Des de la Regidoria d’Economia no només treballem per generar ocupació amb plans i inicitaives com T’Avalem sinó que estem centrats també en la generació d’economia en la ciutat, acompanyant la societat civil”, explica. “Per açò, vam engegar la Cita urbana musical, que tant èxit està tenint, amb actuacions musicals que ajuden a dinamitzar els locals de restauració del centre i la perifèria, a més, compta amb un costat solidari, ja que cada mes és una associació o ONG la que es beneficia”, indica, “i hem volgut tancar el curs d’una forma especial”.

05-06-2018 I Marxa inclusiva Holi Colours2Javier López ha donat a conèixer les actuacions previstes per a aquest mes, que tindran lloc tots els divendres a les 19.30 hores, amb Marc Bastan (dia 8 en la carrer de l’Ermita, 155); Collado&Serrano (15, en el carrer de Colom, 24); Jueria (22, a la plaça Major, 34) i El Indio (29, a l’avinguda d’Alemanya, 1). “Hem volgut fer alguna cosa especial per a acomiadar la temporada fins al setembre i, a més de sumar-nos a la I Holi Colors inclusiva, ajudem a SOS Manada en cadascun dels concerts previstos, on s’aprofita per a informar als assistents de les iniciatives de les entitats socials i s’ofereix la possibilitat de col·laborar per exemple en el cas de Conquistando Escalones amb la venda de samarretes per a la marxa”, assegura.

Per la seua banda, Abrahán Guirao destaca que la proposta inicial d’aquesta marxa “li la devem a Comunica’t, a través de la seua marca ‘Mi perro mola’, i ens va semblar interessant, ja que ara que arriba l’estiu, una època en la qual s’abandonen moltes mascotes, volem aprofitar per a posar l’accent en la importància d’adoptar i no comprar animals, a més de seguir recaptant fons per a investigar la nostra malaltia”. Tal com destaca, l’esdeveniment “no és una carrera, sinó una marxa de dos quilòmetres amb un ritme molt suau que permetrà que participen persones de qualsevol edat, des de més majors a més xicotets, tant si tenen algun tipus de discapacitat, com si no, ja que l’itinerari que recorrerà el centre urbà es completament accessible, i el més important, per primera vegada, també poden participar les nostres mascotes”. En aquest sentit, recorda que “els pols de colors que es llançaran són aptes per a tots i no provoquen cap intolerància”.

Per a participar, només cal inscriure’s a través de www.42ypico.es fins al dijous de matinada i també a La teua fauna (C/ Pintor Gumbau, 11), així com en el concert del divendres de la Cita urbana musical i també dues hores abans de la marxa, en el punt d’eixida, que serà darrere de l’Ajuntament. El preu serà de cinc euros per a xiquets de fins a 12 anys i de 7 euros a partir de 13 anys i adults i inclou un kit amb samarreta.

A més, durant tota la marxa hi haurà música i animació amb xancuts i, en acabar, en el punt de partida, s’oferirà un concert gratuït, on també se sortejaran entrades per a Port Aventura, un sopar en El Racó de Pepa, productes Peta Zetas, un Cubomentero, una visita i tast en els cellers de vi Magnanimus, pinso per a gossos de La teua fauna i d’altres. Entre els col·laboradors destaquen, a més de l’Ajuntament, la Diputació i el Villarreal CF, juntament amb empreses locals que aportaran regals per al sorteig.

Advertisement
Advertisement