jueves, 29 de julio, 2021  |  
Vila-real activa el Pla de baixada d’impostos que bonificarà fins a un 95% de l’IBI als negocis més afectats per la Covid Vila-real activa el Pla de baixada d’impostos que bonificarà fins a un 95% de l’IBI als negocis més afectats per la Covid

- 1 marzo, 2021 -

L’aprovació de declaració d'especial interés de l'activitat i el percentatge de reducció de l’impost s’aprovarà en el ple Vila-real activa el Pla de baixada d’impostos que bonificarà fins a un 95% de l’IBI als negocis més afectats per la Covid

L’aprovació de declaració d’especial interés de l’activitat i el percentatge de reducció de l’impost s’aprovarà en el ple i s’espera que els tràmits estiguen a temps perquè puga aplicar-se en maig. Benlloch informa que les ajudes de l’oci nocturn  espera que a final de març puguen cobrar-se i del Pla Resistir, el primer edil ha manifestat que aquesta setmana es pactaran les bases i s’obrirà el termini de sol·licitud i esperen que a principis d’abril puguen abonar-se”

Castellón Información/S.N.

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch,ha anunciat hui el Pla de baixada d’impostos per a ajudar al comerç i l’hostaleria locals, amb bonificacions de fins al 95% de l’Impost de Béns Immobles(IBI). Aquest pla va dirigit als sectors més afectats per la covid-19 i especialment per les circumstàncies recents de cessament de l’activitat d’hostaleria i centres esportius; tancament perimetral i restriccions d’horaris comercials, unes circumstàncies “que no es donaven en 2020 i que ens han fet veure que, malgrat la complicada situació econòmica municipal, és necessari fer aquest esforç per a ajudar sobretot a sectors com l’oci, el comerç i la restauració que són els que més estan patint“, ha explicat Benlloch.

Encara que no només està destinat a aquests tres sectores i por sol·licitar-ho tot aquel negoci afectat per les últimes mesures, equest pla contemplarà la possibilitat que les empreses es beneficien d’una bonificació de fins al 95% de l’Impost de Béns Immobles. Tal com ha explicat l’alcalde, l’aplicació de bonificacions serà possible gràcies a la modificació de l’article 6.8 de l’Ordenança fiscal 1/2020 de l’IBI aprovada el passat 2020 amb l’objectiu d’incentivar l’arribada d’inversions a la ciutat.Ara, en aquesta situació de pandèmia, aquest canvi en l’ordenança permet aplicar una rebaixa de l’IBI a activitats d’especial interés i d’aquesta manera, fins al 31 de març, es podrà sol·licitar aquesta bonificació per part dels sectors més afectats per la covid-19.

Requisits

Segons ha indicat Benlloch, “els tres únics requisits per a poder accedir a aquesta bonificació seran ser propietari d’un immoble on se situe un comerç o negoci d’hostaleria,  tindre l’activitat d’alta a data de l’1 de gener de 2021 i no tindre deutes amb l’Ajuntament“. En cas que l’empresari o autònom no siga propietari de l’immoble i estiga en lloguer, s’haurà d’aportar el contracte de lloguer i un document signat que acredite el compromís del propietari de beneficiar al comerç amb aquesta rebaixa de l’impost.

Totes les sol·licituds s’estudiaran per part d’una comissió formada per tècnics dels departaments d’Hisenda i Economia i en base a informes i dades objetives i una vegada valorat l’impacte econòmic de la mesura, es farà una proposta  amb el major consens possible perquè es ratifique en el ple, l’òrgan que ha d’aprovar la declaració d’especial interés de l’activitat i el percentatge de bonificació de l’IBI segons el cas.

L’alcalde ha recordat que aquestes mesures de rebaixa fiscal compleixen amb el compromís adquirit amb els representants del sector de l’hostaleria i l’oci. A més, el primer edil matisa que “fins ara havíem evitat traure ajudes directes o mesures que pogueren impactar en el pressupost atés que tenim una situació econòmica difícil, amb un elevat deute i un pressupost ajustat”. Però, tal com ha afegit, “al final hi ha circumstàncies que no existien l’any passat com el tancament d’alguns comerços, restriccions importants i el tancament perimetral, i això ens ha portat a entendre que tampoc eixirem d’aquesta sent responsables en les despeses del dia a dia si quan acabe la pandèmia tenim més problemes”. Benlloch defensa que “si ajudem que els negocis continuen oberts, anirà millor l’economia, les empreses contractaran personal i l’any vinent podran tornar a pagar l’IBI”.

L’alcalde ha detallat al llarg d’aquesta setmana es posarà a l’abast dels interessats tota la documentació en la web de l’Ajuntament i assegura que espera compensar aquesta reducció de la recaptació municipal amb els romanents de l’exercici 2020. Benlloch no ha volgut fer una estimació de l’impacte del pla per a les arques municipals. “Fins que no liquidem els comptes de 2020 no podem quantificar l’impacte de la mesura”.

Oci nocturn i Pla Resistir

Benlloch ha explicat en quin punt estan les ajudes de l’oci nocturn i el Pla Resistir. Pel que fa al sector de pubs i discoteques, ha assegurat que en els pròxims dies es convocarà una Junta de Govern per a aprovar les bases. “Es tracta d’onze locals i és una quantia de 50.000 euros, per tant el procés estarà simplificat al màxim i esperem que a final de març puguen cobrar”. Pel que fa al Pla Resistir, el primer edil ha manifestat que aquesta setmana es pactaran les bases i s’obrirà el termini de deu dies hàbils per a sol·licitar-ho, “ja que els afectats saben de sobra el que han d’aportar i esperem que a principis d’abril puguen abonar-se”.

Whatsapp Telegram