Noticias Castellón
martes, 26 de septiembre del 2023 | Última actualización: 14:01

Vila-real acomiada la programació d’activitats de l’estiu al Termet amb la tradicional Festa del fanalet

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 20 segundos

Noticias Relacionadas

L’activitat es celebrarà el proper dissabte dia 26 a partir de les 18:30 hores a la plaça del Pastoret

La llum dels tradicionals fanalets confeccionats amb meló d’Alger tornarà a il·luminar el Termet el dissabte dia 26 d’agost a la plaça del Pastoret. La Festa del Fanalet, organitzada pel Grup de Danses El Raval i la Regidoria de Tradicions, torna aquest divendres al paratge de la Mare de Déu de Gràcia per a celebrar una de les tradicions més populars de l’estiu: la confecció de fanalets a partir de corfes de meló d’Alger. La festa arrancarà a les 18:30 hores, amb un taller a càrrec del Raval per a la construcció dels fanalets, que s’encendran per la nit, després d’un sopar de pa i porta, per a la volta del sereno a les 22:30 hores i el cant de tonades tradicionals.

La Festa del fanalet, una de les activitats més entranyables de l’estiu, es una tradició organitzada pel Grup de Danses el Raval des de l’any 2002, recorda quan antigament els més menuts feien fanalets per tal de perdre la por al sereno.

La festa, que es va realitzar l’any passat després de no celebrar-se durant dos anys a causa de la pandèmia, espera acollir a gran quantitat de vila-realencs. L’Ajuntament de Vila-real ha animat als veïns i veïnes a participar: “L’estiu no seria estiu sense la Festa del fanalet, animem a que acudiu a fer el vostre i a conèixer la tradició del sereno”.