Noticias Castellón
domingo, 29 de enero del 2023 | Última actualización: 20:13

Vila-real aborda els nous reptes de la FP per a adaptar-los a la demanda dels sectors productius

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 55 segundos

Noticias Relacionadas

La Biblioteca Universitària del Coneixement ha acollit la taula redona sobre els nous reptes de la formació professional 

Vila-real ha reunit hui representants de l'àmbit educatiu, empresarial i de l'administració per a abordar, en una taula redona, els nous reptes de la Formació Professional davant de la demanda dels sectors productius. La jornada, organitzada per la Regidoria d'Educació, ha sigut inaugurada per l'alcalde, José Benlloch, qui ha assegurat que "en un món volàtil, incert i en el que els canvis es produïxen amb gran rapidesa, la Formació Professional és clau per a ajudar a les empreses a fer front a estos reptes". En opinió de l'alcalde, la província de Castelló, per les seues característiques socioeconòmiques, té un gran potencial per a la creació d'ocupació vinculat esta formació especialitzada però "és necessari adaptar l'oferta a la demanda i ser capaços de desenvolupar estudis que s'adapten amb rapidesa a les necessitats del teixit productiu" per al que ha subratllat la necessitat de "treballar des de l'administració i també comptar amb la implicació dels centres educatius".

L'alcalde ha recordat que a Vila-real són quatre els centres que oferixen FP - Fundació Flors, Miralcamp, Tárrega i Broch i Llop- i "estem treballant per a comptar amb dos  més". Així, s'ha referit al quart institut i de manera especial al nou centre integrat de Formació Professional especialitzat en edificació i obra civil, que donarà resposta a un sector molt necessitat de mà d'obra qualificada com és la construcció. "En els dos casos estem a punt d'obtindre els terrenys per a la construcció d'estos centres i em consta que la Generalitat Valenciana té fons per a posar-los en martxa";, ha remarcat, alhora que ha insistit en el fet que "mentres tant, hem de continuar treballant tots junts per a ajustar l'oferta a la demanda". Un camí que a Vila-real ja es va iniciar fa temps amb l'impuls, entre altres del Consell Territorial de Formació Professional, la Taula de la FP i la Taula del cluster de la ceràmica, en la qual s'ha abordat també la necessitat de mà d'obra especialitzada.

Així mateix, Benlloch ha destacat les oportunitats que brinden en la província infraestructures com l'aeroport i el port de Castelló, però sobretot ha fet insistència en tres grans projectes amb un gran potencial en la creació d'ocupació com són la central d'Amazon en Onda, la gigafactoría de Volkswagen a Sagunt i el futur port sec de Vila-real, que es construirà en l'accés sud a la ciutat, i que estarà especialitzat en el sector ceràmic. Per això, ha confiat en que "si treballem tots junts, eixirem avant i superarem tots els reptes".

Amb la seua intervenció, l'alcalde ha donat pas a la taula redona en què han participat el director general de Formació Professional, Manuel Gomicia; la directora general de l'Aeroport de Castelló, Blanca Marín; els inspectors d'educació Gisela Morales i Alejandro Amposta; el president d'Asebec, Juan Vicente Bono; José Moreno, professor de Formació Professional del centre Fundació Flors; i Savina Rashydova, alumna de FP del mateix centre. L'acte, que s'ha celebrat en la Biblioteca Universitària del Coneixement (BUC) , també ha comptat amb la regidora d'Educació, Aida Beteta, i amb la participació presencial d'alumnat i professorat del col·legi Fundació Flors, mentres que els instituts Miralcamp i Francesc Tàrrega han seguit la jornada de manera telemàtica.