Noticias Castellón
viernes, 29 de marzo de 2024 | Última actualización: 14:20

La vuitena edició del curs d'Agricultura Ecològica de Vila-real incidirà en la part més pràctica

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 7 segundos

Noticias Relacionadas

La formació, destinada especialment a la gent jove interesada en el tema, té un preu general de 50 euros i un cost reduït de 25 euros 

Castellón Información

El curs d'Agricultura Ecològica organitzat per Temps de Sembra en col·laboració de la Regidoria d'Agricultura, Sostenibilitat, Transició Ecològica i Energètica i Medi Ambient, la Fundació Caixa Rural Vila-real i la Cooperativa Catòlica-Agrària, prepara la seua vuitena edició, amb l'objectiu de contribuir al “desenvolupament d'una agricultura sostenibleen el temps, que ens permeta construir un futur sostenible i reduir el canvi climàtic”, ha explicat el regidor José Ramón Ventura Chalmeta.El responsable de Medi Ambient ha presentat,  juntament amb els representants de Temps de Sembra,Anna Claramonte i Pepe Barrachina,aquesta nova edició, que tindrà lloc els dies 1, 8, 15 i 22 de febrer, de 9.30 a 13.30 h, en el centre de l'IVIA –antiga capacitació  agrària- .

“Amb aquest curs volem conscienciar sobre la importància d'usar aquest tipus d'agricultura, perquè és la garantia del nostre futur”, ha incidit Anna Claramonte, coordinadora de les sessions. La formació, destinada especialment a la gent jove de Vila-real que tinga interés en l'agricultura ecològica, té unpreu general de 50 euros i un cost reduït de 25 euros per a les persones estudiants, parades o jubilades. “És un curs molt fàcil i complet, perquè aportem informació, formació i la pràctica necessària per a poder aplicar els coneixements”, assegura Claramonte. Lamatrícula es pot formalitzar en l'edifici de la Fundació Caixa Rural de Vila-real,que divendres que ve (19.00 hores) acollirà la presentació oficial del curs, oberta a tot el públic.

La formació, per la qual ja han passat més de 200 alumnes i alumnes en les seues edicions anteriors, compta amb quatre sessions teòriques i pràctiques, i abordarà els orígens, conceptes i diferències entre l'agricultura ecològica i la industrial, la fertilització de la terra, i les tècniques i procediments contemplats en la normativa de la Unió Europea. “Enguany incidirem més en la pràctica, que es realitzarà després de cada sessió teòrica, perquè la gent puga aplicar la informació amb més facilitat”, ha explicat Pepe Barrachina, director i formador del curs.

A més de les sessions formatives, el curs també comptarà amb tres conferències externes, obertes al públic, i una eixida a terreny, encara per determinar. Les aportacions recollides del curs, com ja és habitual en les anteriors edicions, tenen finalitats no lucratives i aniran destinades a una associació o ONG.