Noticias Castellón
domingo, 14 de agosto del 2022 | Última actualización: 22:06

La Vall d'Uixó adequa i neteja els camins rurals gràcies a les brigades contractades de l'atur agrari

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 21 segundos

Noticias Relacionadas

Per a la campanya actual s'han contractat 137 persones amb una subvenció econòmica de més de 220.000 euros per part del Ministeri d'Agricultura, més 30.000 aportats per l'Ajuntament

Les brigades de l'atur agrari contractades per l'Ajuntament de la Vall d'Uixó es troben realitzant labors d'adequació i neteja dels camins i les zones rurals del terme municipal.

Les tasques s'estan duent a terme des de l'1 de juliol i suposen una "millora i manteniment de zones mediambientals del nostre municipi, a més de promoure l'ocupació agrària en els mesos de menor activitat", ha explicat el regidor d'Agricultura i Medi Ambient, Fernando Daròs.

Aquestes tasques es realitzen tots els anys amb l'objectiu d'adequar el medi rural de cara a futures temporades de cultiu. Per a la campanya actual s'han contractat 137 persones en situació de desocupació amb una subvenció econòmica de més de 220.000 € per part del Ministeri d'Agricultura, més 30.000 € que aporta l'Ajuntament per a material agrari. Jorge García, regidor d'ocupació, ha destacat "la importància d'aquestes tasques, ja que s'ajuda al sector agrari fins al començament de la campanya de cítrics a l'octubre, amb una duració d'entre sis i huit mesos, sent els dos últims anys més curta de l'habitual".

En total es realitzen dos torns de treball, sent el primer torn des de l'1 de juliol fins al 31 de juliol, i el segon torn des del 16 d'agost fins al 15 de setembre. Per a finalitzar, tots dos regidors han coincidit amb "el valor d'aquestes accions, per a mantindre el bon estat dels nostres camins, així com promoure l'ocupació en el sector primari".