Ací resideixen dos castellonencs que ens faran de guia per la ciutat, capital de Gal·les
Este dimecres 18 de desembre, a les 22:45 hores, el reporter Enrique Tena ens porta a Cardiff, la vibrant capital de Gal·les. Coneixerem l’encant d’una ciutat amb gran quantitat de joies arquitectòniques que recorrerem amb els valencians que hi resideixen.
Victoria Folqués, d’Alboraia, fa set anys que viu a Cardiff. Amb ella visitarem el castell de la ciutat, una joia arquitectònica que combina història medieval i un esplèndid disseny neogòtic victorià. Les seues habitacions, decorades amb detalls exuberants per l'arquitecte William Burges al segle XIX, són un espectacle de colors vius, frescos i motius neomedievals.
Héctor Martínez, de Castelló de la Plana, fa huit anys que viu ací. Amb ell recorrerem el Parlament regional. Va ser inaugurat el 2006 per la reina Isabel II i és el símbol de la devolució de competències legislatives a Gal·les des del 1999. Dissenyat per Richard Rogers, barreja arquitectura sostenible amb materials locals, com el roure gal·lés i la pissarra del nord del país.
Ana Parra, també de Castelló de la Plana, fa tretze anys que viu a Gal·les. La regió és prou coneguda per ser terra de castells, així que amb ella agafarem el cotxe i visitarem el castell de Coity, situat a la regió de Bridgend, que ben bé pareix la ruïna d’una pintura romàntica.
Fran Irles, d’Elx, fa un any que viu a la capital. Amb este enginyer coneixerem la catedral de Llandaff, un lloc ple d'història i peculiaritats arquitectòniques. La catedral ha estat reconstruïda diverses vegades després de ser greument danyada durant la Segona Guerra Mundial.
Bea Abad, d’Asp, fa anys que resideix ací. Amb ella visitarem un paisatge típicament gal·lés, Barry Island: una destinació plena d'històries i curiositats fascinants. Durant el segle XVIII, l'illa era coneguda com un refugi per a contrabandistes i pirates que van convertir l'illa en una fortalesa per operar una flota de vaixells armats dedicats al comerç il·legal de tabac i alcohol.