Noticias Castellón
martes, 29 de noviembre del 2022 | Última actualización: 19:56

Un mòbil de grans dimensions apareix a la plaça Major de Borriana

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 14 segundos

Noticias Relacionadas

Es tracta d'una intervenció artística preparada per l'Ajuntament per a conscienciar sobre la violència digital amb motiu de la celebració del 25N

Borriana acollirà durant tota la setmana una intervenció artística amb motiu de la campanya del 25N a la plaça Major. L'escultura, un mòbil de grans dimensions, posa damunt la taula la problemàtica de la violència digital.

L'obra reprodueix una conversa tipus del canal de missatgeria WhatsaApp que pretén reproduir, segons explicaven des de la Unitat d'Igualtat, «una de les moltes converses que ens traslladen les dones que atenem que tenen en el dia a dia amb els seus maltractadors». Si bé la conversa reflectida podria passar per innòcua, s'ha de tindre en compte en el context que es produeixen i també que es busca cridar l'atenció en un text prou clar que apel·la tant a qui envia missatges semblants com a qui els rep.

L'objectiu de l'obra és fer reflexionar la ciutadania sobre quines formes de relacionar-se entre les persones s'estan establint a través de les xarxes en el món digital. Així, s'aconsegueix visualitzar actituds com ara demanar ubicacions permanents per a controlar on es troba la parella, exigir-li imatges sobre la vestimenta o, fins i tot, controlar les hores de connexió o amb qui interactua en xarxes. Aquestes són conductes pròpies d'una relació tòxica que des d'igualtat animen a «bloquejar» fent al·lusió als mecanismes que estableixen les mateixes aplicacions de missatgeria i xarxes socials. A més, en el mòbil es fa referència al telèfon i WhatsApp del 016 que atén en 53 idiomes diferents.

El mòbil és una peça de 3,5m dissenyada per l'artista faller de la localitat José Luis Pasqual Nebot, «Pepi», en coordinació amb la Unitat d'Igualtat i l'empresa local Rètols Vidal. A més, està previst que diferents grups d'escolars i associacions acudisquen fins a la intervenció artística per a depositar la seua redflag o límit roig que no ha de traspassar-se en cap cas, però en particular en les relacions digitals.

Programació 25N

La següent cita de la programació tindrà lloc el mateix 25 de novembre a les 19h a la plaça Major, on tindrà lloc la interpretació de la peça teatral 016fm preparada per l'actor local Sergio Jiménez, així com per l'actriu instal·lada a Borriana Elena Forcada.

Posteriorment, tindrà lloc un minut de silenci, la lectura de la moció aprovada en el ple i micro obert perquè la ciutadania puga expressar allò que considere oportú en relació amb l'erradicació de la violència de gènere.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí