Noticias Castellón
jueves, 28 de marzo de 2024 | Última actualización: 18:41

L'estudiantat de l'UJI presenta els projectes que prepara per al Talent Audiovisual Universitari-Pitching Universitats Valencianes

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 45 segundos

Noticias Relacionadas

L'objectiu de la iniciativa és apropar el talent creatiu emergent de les universitats al sector audiovisual

Castellón Información

La segona edició del Talent Audiovisual Universitari, Pitching Universitats Valencianes-Sector Audiovisual ha tingut lloc avui, 5 de juny, a l'aula magna del campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València. El concurs ha reunit responsables d'À Punt, les sis universitats valencianes que participen en la iniciativa (Universitat de València, Universitat d'Alacant, Universitat Politècnica de València, Universitat Miguel Hernández d'Elx, Universitat Jaume I de Castelló i Universitat CEU Cardenal Herrera) i professionals del sector audiovisual. El Talent Audiovisual Universitari s'emmarca dins de la política de col·laboració entre les universitats valencianes i À Punt Mèdia.

Enguany, 45 estudiants dividits en 12 equips han presentat els seus projectes audiovisuals davant dels responsables d'À Punt Mèdia, de les sis universitats i també de 26 professionals de 19 productores. L'objectiu de la iniciativa és detectar el talent creatiu emergent que hi ha a les universitats i posar-lo en contacte amb el sector audiovisual, tant privat com públic. En aquesta ocasió, la convocatòria s'ha ampliat a les categories de Multimèdia, Branding Digital, Animació i Videojocs.

Els projectes de la Universitat Jaume I que han sigut seleccionats són la websèrie musical La vida es drag, de Paula Abellán, José Luis Roglá, Joan Milian, Paula Tórtola i Neus Monmeneu, i la sèrie documental Visibles de Lucía Sáiz. Per tal de seleccionar i preparar els projectes ha sigut fonamental el suport del Máster en Noves Tendències i Processos d'Innovació en Comunicació de l'UJI i l'associació de productors AVANT.

UJI AudiovisualLa sessió ha estat conduïda per Jordi Company, graduat en Comunicació Audiovisual per la UPV i actual codirector i presentador de De banda a banda, a la ràdio d'À Punt. També ha estat presidida per diversos professionals del sector: Salvador Romero, cap de Desenvolupament de Formats de DLO/MAGNOLIA; César Martí, director de Continguts i Programació d'À Punt Mèdia; Lorena Lluch, productora executiva de Filmeu i presidenta de l'Associació Valenciana d'Empreses de Producció Audiovisual (AVANT); Paloma Mora, productora de TV ON Producciones i presidenta de l'Associació Valenciana de Productores d'Animació (AVEPA); Antonio Mansilla, productor de Mediterráneo Media i president de l'Associació Valenciana de Productors Independents (AVAPI), i Giovana Ribes, productora i directora de Tarannà Films i presidenta de Productors Audiovisuals Valencians (PAV).

La directora general d'À Punt, Empar Marco, i Jesús Alba Fernández, director de l'Escola Politècnica Superior de Gandia de la UPV, han inaugurat l'acte. En acabar la presentació dels projectes, s'ha dut a terme una taula redona amb la intervenció de les associacions de productors de la Comunitat Valenciana.

En aquesta convocatòria, sis dels projectes triats corresponen a la categoria de no ficció/documentals; tres formen part de la categoria de ficció; dos estan inclosos en nous formats, i un en la de formats televisius. D'altra banda, la segona edició del pitching ha registrat un augment en la participació en les sis categories de la convocatòria, tant en el nombre de projectes com en el d'alumnat participant. Quaranta-sis projectes i 156 alumnes han contestat a la convocatòria, dels quals 82 són dones i 74 homes, enfront dels 22 projectes i 93 participants de l'edició passada.