Jueves, 9 de julio, 2020  |  
La Universitat Jaume I investeix com a doctors honoris causa a Jorge Cardona i Emilio Ridruejo La Universitat Jaume I investeix com a doctors honoris causa a Jorge Cardona i Emilio Ridruejo

- 11 noviembre, 2019 -

El Paranimf de l'UJI acull el dijous 14 de novembre de 2019, a les 11.30 hores, l'acte d'obertura del curs 2019/20 de l'Escola de... La Universitat Jaume I investeix com a doctors honoris causa a Jorge Cardona i Emilio Ridruejo

El Paranimf de la Universitat Jaume I acull el dijous 14 de novembre de 2019, a les 11.30 hores, l’acte d’obertura del curs 2019/20 de l’Escola de Doctorat

Castellón Información

El Paranimf de la Universitat Jaume I acull el dijous 14 de novembre de 2019, a les 11.30 hores, l’acte d’obertura del curs 2019/20 de l’Escola de Doctorat, la investidura del grau de doctor honoris causa dels doctors Jorge Cardona i Emilio Ridruejo, i la investidura dels nous doctors i doctores.

La concessió del grau doctor honoris causa a Jorge Cardona Llorens ha sigut una proposta del Departament de Dret Públic, a la qual es va adherir la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques; el consell de Direcció de la Universitat de València; el president del Comité Espanyol d’UNICEF; i el president del European Society of International Law. El padrí serà el professor Mariano J. Aznar Gómez, catedràtic de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals de l’UJI.

Jorge Cardona és actualment catedràtic de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals de la Universitat de València, i va ser catedràtic de Dret Internacional en l’UJI, on va fundar el grup d’investigació «Centre d’Estudis de Dret i Relacions Internacionals». El treball científic del professor se centra en diverses matèries del Dret Internacional Públic. Fonamentalment, en els drets humans dels grups més vulnerables, el manteniment de la pau i la seguretat internacionals o la responsabilitat internacional dels estats. Ha publicat més de 150 treballs científics, pels quals ha rebut nombroses citacions i ha dirigit més de deu tesis doctorals.

D’altra banda, la concessió del grau doctor honoris causa al catedràtic de la Universitat de Valladolid Emilio Ridruejo Alonso ha sigut una proposta del Departament de Filologia i Cultures Europees. La padrina serà Margarita Porcar, professora d’aquest Departament.

El professor Emilio Ridruejo ha desenvolupat una ampla trajectòria professional vinculada a la docència i la recerca en l’àmbit de les Llengües Romàniques, la Història de l’Espanyol i la Lingüística General. Els seus estudis dedicats a la gramàtica històrica i a la història de la llengua representen una de les línies d’investigació en les quals les seues contribucions són més reconegudes. Així mateix, destaca la seua vinculació amb la Universitat Jaume I. Durant la seua etapa com a catedràtic de Llengua Espanyola a la Universitat de València va formar a molts dels professors i professores actuals de l’UJI que van estudiar la Llicenciatura en Filologia Hispànica, una relació que es va consolidar a través del Seminari Permanent de Filologia Hispànica i la seua participació en moltes tesis i projectes d’investigació de professorat de la Jaume I.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *