Noticias Castellón
sábado, 13 de abril de 2024 | Última actualización: 12:04

Triomf d'assistència en la celebració de Sant Miquel en Vilafamés

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 15 segundos

Noticias Relacionadas

La romeria cap a l'ermitori, situat al paratge natural municipal El Mollet, ha partit des del municipi a les 8:00 h.

El poble de Vilafamés ha visitat aquest matí l'ermita de Sant Miquel en una celebració marcada per l'alta participació. La romeria cap a l'ermitori, situat al paratge natural municipal El Mollet, ha partit des del municipi a les 8:00 h.

Després de les clàssiques parades en punts com la Cova Santa, la Pedra Santana o la capelleta de Sant 'Micalet', l'expedició de centenars de persones ha arribat a Sant Miquel. Allí, veïns, veïnes i visitants han replegat la tradicional 'fogasseta'.

En tornar de l'ermita, els xiquets i xiquetes de la catequesi recitaran lloes a Sant Miquel amb els vestits tradicionals. A la nit serà el torn de l'emotiva processó de la Trobada, amb el silenci característic que es guarda davant la Roca Grossa i més lloes al patró.

La romeria i visita a Sant Miquel és el dia central de la programació organitzada per a venerar al patró local. Pel que fa al cap de setmana, els actes taurins, amb una embolada el divendres, van encetar tot un seguit d'actes que el dissabte van continuar al matí i a la vesprada amb bous, vaques i una desencaixonada de bou feréstec que fou embolat per la nit.

El dilluns posarà el punt final a les celebracions, amb espectacles taurins durant tota la jornada. També al matí, a les 10:00 h, s'organitza un tast de vi tradicional.