Noticias Castellón
jueves, 18 de agosto del 2022 | Última actualización: 18:06

La Covid provoca la suspensió de la Matxa de Sant Antoni d'Almassora

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 6 segundos

Noticias Relacionadas

La celebració en honor al patró dels animals estava previsat per al dissabte 15 de gener

Castellón Información

La regidora de Festes d'Almassora, Isladis Falcó, ha comunicat la suspensió de la Matxà de Sant Antoni, prevista per a dissabte que ve 15, a causa de l'elevada incidència del coronavirus en la localitat. D'aquesta manera, els actes habituals de la jornada en honor al patró dels animals queden anul·lats a excepció de la benedicció de pans i dolços que tindrà lloc a l'església de la Nativitat.

Falcó ha recordat que, amb dades d'aquest divendres, els 487 casos actius en els últims 14 dies en la població impedeixen portar avant una festa que reuneix a centenars de persones al carrer sense possibilitat de mantindre distància de seguretat. “Mancant una setmana per a la celebració d'aquesta festivitat que tampoc vam poder dur a terme en 2021, tot fa preveure que les dades no milloraran i hem de prevaldre la salut pública”, ha apuntat l'edil.

D'aquesta manera, la missa del matí del dia 15 es mantindrà perquè les persones interessades a beneir pans i dolços puguen acudir a l'ofici amb les mesures de seguretat de qualsevol esdeveniment d'aquest tipus. No obstant això, no hi haurà convocatòria de la desfilada del matí entre el carrer Sant Antoni i la Nativitat en el qual habitualment participen Tambors de Passió, Lluïsos Almassora, Grup Scout Tramuntana, dolçainers i tabaleters Les Goles i l'associació cultural El Torrelló.

La pretensió de l'equip de govern passa perquè Almassora puga recuperar en 2022 una festa declarada d'Interés Turístic Provincial en 2019 i que converteix la Vila en epicentre de l'activitat durant el tercer dissabte de gener. A més, en aquesta ocasió la festivitat tampoc convocarà a l'alumnat dels col·legis d'Almassora, que duu a terme l'activitat acadèmica entre mesures de seguretat, perquè porte la llenya divendres que ve a la plaça Santa Teresa.

“La Vila, per la seua configuració urbana, impedeix celebrar els actes habituals amb distàncies i és moment de prevaldre els espais amplis on no es produïsquen aglomeracions, com vam fer aquest dimecres amb la cavalcada de Reis apostant per les avingudes més grans”, segons Falcó.

Aquesta part ha traslladat el desig de tot l'equip de govern per a recuperar l'any vinent la programació habitual de Sant Antoni, que inclou també el repartiment de la cinta commemorativa, a més del nomenament dels clavaris, l'exposició de la imatge del sant, la volta dels cavalls i el porrat popular.