Noticias Castellón
lunes, 05 de diciembre del 2022 | Última actualización: 22:01

Suera prepara una edició especial de la seua mostra etnològica declarada d’interés turístic autonòmic

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 34 segundos

Noticias Relacionadas

El diumenge 18 de desembre es celebrarà la XXVI festa “Suera, un poble al carrer” i recrearà la cultura popular dels nostres avantpassats

El poble de Suera ultima els preparatius per a celebrar el seu esdeveniment més important de l’any. La mostra etnològica “Suera, un poble al carrer” tornarà per a tots els públics el diumenge 18 de desembre. L’alcalde de Suera, José Martí, ha destacat que aquest any “és més especial que mai, després d’obtenir el reconeixement de festa d’interés turístic autonòmic per part de presidència de la Generalitat Valenciana”. En concret, la Direcció General de Turisme va reconèixer fa uns mesos la trajectòria d’aquesta arrelada tradició al poble, la qual farà 26 edicions aquest any, i valora l’originalitat i la recuperació i representació de la cultura popular.

Les persones visitants podran tornar a gaudir d’exposicions, representacions, productes tradicionals, oficis i personatges antics o participar en el concurs de fotografia que s’organitza al voltant de la festa per part del Centre Cultural. A més a més, seran testimonis de les escenes típiques teatralitzades de l’època.

Per la seua part, el president del Centre Cultural Suera, Enrique Salvador, ha explicat que aquest any la mostra es realitzará més prompte que de costum. “La tradició és celebrar la festa l’últim diumenge abans de reis, però aquest any els dos diumenges abans són dies importants de Nadal i hem considerat avançar la festa al dia 18 de desembre”, ha remarcat.

Per continuar amb l’essència d’aquesta festa, durant els caps de setmana d’estiu l’Ajuntament de Suera amb el Centre cultural organitza el SOM (Suera Museu Obert). Es tracta de visites guiades gratuïtes pels diferents espais que formen part de la Mostra Etnològica.