miércoles, 26 de enero, 2022  |  
800 litres de sabó de mans i 1.152.000 serveis de paper per a protegir de la Covid-19 a 10.000 escolars de Vila-real 800 litres de sabó de mans i 1.152.000 serveis de paper per a protegir de la Covid-19 a 10.000 escolars de Vila-real

- 6 noviembre, 2020 -

Benlloch anuncia que l'acord entre Ajuntament, Caricias i Laboratorios Costa també abastirà als centres concertats de primària i als de secundària 800 litres de sabó de mans i 1.152.000 serveis de paper per a protegir de la Covid-19 a 10.000 escolars de Vila-real

Benlloch anuncia que també s’abastirà als concertats de primària i els centres educatius de secundària. L’aliança de l’Ajuntament amb les empreses locals Caricias i Laboratorios Costa permet fer front a la pandèmia en els centres educatius amb un contracte valorat en 15.000 euros. Ja s’han repartit 200.000 serveis de paper en zig-zag en els col·legis, que estan completament abastits en aquests moments

Castellón Información/Soumaia Nejjar

Vila-real torna a ser exemple d’una ciutat amb un ecosistema innovador basat en la col·laboració de l’Ajuntament amb l’empresa local per a fer front a la pandèmia del coronavirus. L’alcalde de la ciutat, José Benlloch, el regidor de Serveis Públics, Francisco Valverde, junt amb els responsables de les empreses Caricias i Laboratori Costa, Sergio Aguilella i Juan Costa, dues companyies locals, ha presentat aquesta aliança sorgida en el context de la crisi sanitària per a garantir el subministrament d’articles d’higiene bàsics als centres educatius de la ciutat, no només els de primària públics, que és la competència de l’Ajuntament, sinó també, com a novetat, també als centres educatius de secundària i els concertats.

Francisco Valvderde no ha volgut deixar de subratllar la resposta extraordinària de la societat civil de Vila-real davant de la pandèmia. Hi havia una necessitat de material higiènic a les escoles de la ciutat. Malgrat l’esforç dels directors i directores dels centres, vam comprovar que faltava més, i a pesar de l’ampliació del contracte de neteja, hem tingut la sort de comptar amb dues empreses que no només proveeixen a l’Ajuntament i que del primer moment es van oferir amb totes les facilitats a donar resposta a l’increment de demanda de material”.

La primera tanda de material ja ha sigut distribuïda entre les escoles. La compra total de l’Ajuntament ascendeix a 1.150.000 serveis de paper de mans en zig-zag que ve a substituir al clàssic rotllo i ja s’han repartit 200.000 pels col·legis, que estan completament abastits en aquests moments. També s’han adquirit 800 litres de sabó de mans distribuïts en 160 garrafes de cinc litres i 225 dispensadors. La compra ha tingut un valor de 15.000 euros.

Sergio Aguilella, responsable de l’empresa Caricias, establida a la ciutat des de l’any 73, ha explicat que tenen un mercat d’àmbit de negoci nacional, més centrat en empreses del sector de la restauració, basat en els productes de cel·lulosa. Davant aquesta situació i la sol·licitud municipal hem arrimat el muscle en aquests moments tan durs, també per a la nostra empresa, amb un mercat que pertany al 80% a l’hostaleria. Per la seua banda, Juan Costa, dels Laboratoris Costa, assegura que tenen trenta anys d’antiguitat i que estan en un sector orientat a la cosmètica. Fem línies de productes per a farmàcies, perfumeries i una línia més professional. “Ideem 60 productes nous a l’any i tenim més 700 de referències en el mercat. El sector de la cosmètica és molt competitiu, hi ha empreses mundials, i ací a Vila-real que sembla que només hi ha ceràmica i cítrics, açò és una prova que hi ha gran diversificació empresarial i l’Ajuntament ho ha posat en valor. Destinem un alt percentatge a R+D+I per a poder fer productes nous i lluitar contra qualsevol situació, a més que som una empresa canviant, estem molt mecanitzats, podem adaptar-nos al mercat i a les seues demandes. Però a pesar de tot açò, el més important per a nosaltres és expressar el nostre agraïment a l’Ajuntament perquè haja comptat amb nosaltres, ja que econòmicament la pandèmia ens ha afectat molt”, indiquen.

Per la seua banda, José Benlloch ha destacat la innovació i la capacitat d’adaptació als nous reptes i al mercat de l’empresariat local. En Vila-real tenim la ceràmica, cítrics, el club de futbol però també altres activitats empresarials com la Caricias i Laboratoris Costa. La diversificació està molt present, afortunadament. Tenim una tremenda sort, que no cau del cel, oportunitat i preparació. Tenim una realitat molt distinta, generacions d’empresaris, gent capaç de lluitar contra les dificultats i generar economia. Sempre hem apostat per l’empresa local, amb el marge de llei de contractes, i aquesta operació és un exemple més d’una col·laboració pública-privada d’èxit. “És un error diferenciar-les. El privat és de tots, quan les empreses guanyen diners inverteixen, paguen impostos, creen ocupació, i els treballadors també els abonen, és una roda que està connectada”, manifesta.

A Vila-real hi ha uns 8.000 xiquets escolaritzats en l’etapa primària i si se sumen els de secundària, són 10.000. La pandèmia ha desbordat a les administracions i per a evitar brots en el sistema educatiu s’han implantat protocols específics molt efectius, ja que no ha sigut necessari tancar cap col·legi i l’escolarització està garantida perquè no perdem oportunitats de futur.

Diversificació

Benlloch ha valorat la diversificació de les empreses locals i ha posat com a exemple la primera fàbrica de xampinyons de la província que ja està en marxa i que compta amb quinze treballadors.

L’Ajuntament té la competència abastir d’aquest material sanitari a les escoles primàries públiques, però l’alcalde s’ha compromés a abastir també als centres concertats de primària i els de secundària. “És moment d’arrimar el muscle i no anem a deixar desatesos aquests centres educatius”, ha conclòs.

Whatsapp Telegram