Noticias Castellón
miércoles, 04 de octubre del 2023 | Última actualización: 21:17

Spanish Brass porta a l’Auditori de Castelló l’univers musical del cine de l’italià Federico Fellini

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 59 segundos

Noticias Relacionadas

L’actuació tindrà lloc aquest diumenge a les 18.00 hores i les entrades es poden trobar en la web de l’Institut Valencià de Cultura

Castellón Información

L’Institut Valencià de Cultura a Castelló ha programat per al diumenge, 13 de desembre, l’actuació del quintet Spanish Brass. En aquest concert, que porta per nom ‘Un po’ di Fellini’, a través dels records de Giullietta Masina, esposa i musa del cineasta italià, es recreen alguns dels moments més característics de la seua cinematografia. Un espectacle pedagògic per a Secundària, entorn de la música de les pel·lícules de Federico Fellini, en què s’uneixen música, teatre i filmoteca.

Per al coordinador de l’IVC a Castelló, Alfonso Ribes, “establir contacte amb el públic familiar és un dels principals objectius de l’IVC i per això, per a tancar la programació dirigida al públic familiar i escolar de l’Auditori de Castelló, presentem un dels grans grups valencians, Spanish Brass, guardonat amb el Premi Nacional de Música 2020 i que en aquest cas compta amb l’actriu castellonenca Maite Gil”.

Amb 30 anys de trajectòria en el món de la música de cambra, Spanish Brass és un dels quintets més dinàmics i consolidats del panorama musical espanyol. En 1996 va obtindre el Primer Premi del 6é Concurs Internacional per a Quintets de Metalls Ville de Narbonne (França), considerat el més prestigiós per a aquesta formació. En 2017 va rebre el I Premi Bankia al Talent Musical a la Comunitat Valenciana i, en 2019, el Premi Espai Ter de Torroella de Montgrí (Girona) i dos premis Carles Santos de la música valenciana atorgats per l’Institut Valencià de Cultura. En 2020 ha rebut el Premi Nacional de Música atorgat pel Ministeri de Cultura.

A més d’haver participat en alguns dels festivals més importants de música i de fer gires per tot el món, ha tocat en la gala dels Premis Príncep d’Astúries en 1995, han gravat la música de l’obra teatral ‘La Fundación’de Buero Vallejo per al Centro Dramático Nacional i la banda sonora de la pel·lícula ‘Descongélate’, de Félix Sabroso, per a la productora El Deseo.

L’actuació tindrà lloc a la Sala Simfònica de l’Auditori de Castelló i les entrades es poden trobar en la web de l’Institut Valencià de Cultura ‘https://ivc.gva.es/es/escena/programacion-escena/auditorio-y-palacio-de-congresos-castello/un-po-di-fellini-spanish-brass