domingo, 28 de noviembre, 2021  |  
Soporte Vital comença en Castelló el seu recorregut per sales de concerts després de trenta-cinc anys  Soporte Vital comença en Castelló el seu recorregut per sales de concerts després de trenta-cinc anys 

- 24 noviembre, 2021 -

Suposa el retrobament del quartet amb un toc actual  amb temes menys coneguts  Soporte Vital comença en Castelló el seu recorregut per sales de concerts després de trenta-cinc anys 

Suposa el retrobament del quartet amb un toc actual  amb temes menys coneguts 

Castellón Información

Trenta-cinc anys després, Soporte Vital torna a actuar en una sala de concerts. Així ocorrerà aquest divendres 26 de novembre en Because de Castelló (20.00; 5/7 euros). Serà la segona actuació d’aquesta segona etapa del quartet vila-realense després del retorn que va tindre lloc l’11 de desembre de 2020 en el Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner de la seua ciutat. En aquell moment, la banda integrada per Guillermo Cabanes (veu, guitarra i compositor), José Luis Miguel (teclats i cors), Juan Antonio Bertolín (baix) i Juanvi Miguel (bateria) ja va advertir que no es tractava d’un concert puntual, sinó que era el punt de partida de la seua segona oportunitat dins del món de la música, “alguna cosa que no tots tenen”, recalquen de manera contínua, afegint que estan disposats a lluitar per aprofitar-la, i més encara després del bon resultat d’aqueix retorn.

Lluny de conformar-se amb recrear fidedignament cançons que els van donar popularitat al Castelló dels 80, com “Apuntat a la finestra”, “L’home llop” o “Un culturista em va robar a la meua xica”, Suport Vital va voler donar-los un toc actual, amb nous arranjaments sobre la base original. Però el repertori també reuneix temes menys coneguts o que es van quedar per gravar en el seu moment. Encara que la vertadera declaració d’intencions de Suport Vital és la presentació de nou material, sorgit durant aquests més de dos anys de treball continu en el local d’assaig.

El resultat actual que ofereix Suport Vital és elogiable pel treball realitzat, ben palpable. Més de trenta anys després des de l’última vegada que van emprar instruments musicals, els seus quatre components han seguit una voluntària disciplina de continuat treball que ha esborrat aqueixa llarga inactivitat per a plasmar-se en una proposta de pop fresc, cada vegada més rocker, amb una capa de qualitat aconseguida a base d’hores de treball en el local d’assaig i en les seues pròpies llars.

Una curiositat és que els Suport Vital actuals són per primera vegada un quartet en viu, ja que a l’octubre 1985, el baixista Juan Antonio Bertolín va deixar el grup, ocupant el seu buit Evaristo… un sintetitzador.

L’estrena discogràfica de Suport Vital es va produir en el mític recopilatori ‘N-340’, que reunia el més destacable de la música castellonenca en 1984 (Els Autèntics, Morcillo, Cinema…). Dos anys després va ser publicat el mini lp ‘L’home babau’, el títol del qual hauria d’haver sigut “L’home llop’. No obstant això, la coincidència en el temps amb l’èxit de la Unió de nom similar va portar al productor, Miguel Ángel Villanueva, a proposar al grup aqueixa variació d’una vocal. Un any després (1987), estava previst publicar el seu primer Lp, que incloïa temes com “La dona pantera”, però abans de materialitzar-lo el grup va arribar a la seua final. Guillermo Cabanes va rescatar aqueixes cançons en el disc ‘Amb-un cert retard. Ell mateix es va encarregar d’actualitzar-les en 2015 en l’àlbum ‘Fifty Project’, publicat per a celebrar el seu primer mig segle de vida.
Because és el punt de partida d’un recorregut per sales que esperen prolongar durant molt més temps, sense més pretensions que passar-ho i fer-ho passar bé, a més de demostrar que les seues ganes són reals. Res de nostàlgies. Un grup del segle XXI.

 

Whatsapp Telegram


Deja un comentario