Noticias Castellón
sábado, 20 de abril de 2024 | Última actualización: 12:54

Al setembre no acaben les activitats a Castelló. Cerca el que la ciutat te preparat ací

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 8 segundos

Noticias Relacionadas

Més de 3.300 persones han visitat el campanar del Fadrí i el Refugi Antiaeri en les darreres setmanes

Castellón Información

L'Ajuntament de Castelló, a través del Patronat Municipal de Turisme, ha programat una vintena d'activitats gratuïtes al setembre sota el lema Encara queda molt per gaudir. La II edició del festival de música Origen Castelló, les visites teatralitzades i guiades i les II Jornades Gastronòmiques de Cuina Marinera, entre altres, posaran en valor els recursos turístics i el patrimoni natural i històric de la ciutat. Una programació que reforça l'oferta turística i d'oci d'aquest estiu per a continuar dinamitzant la ciutat.

"Des de l'Ajuntament, donem continuïtat a la programació turística que ha tingut molt bona acollida en els mesos de juliol i agost, per a continuar oferint propostes a la ciutadania de les quals poder gaudir complint sempre amb les mesures de prevenció davant la covid", ha explicat la regidora de Turisme, Pilar Escuder. "Al setembre, adaptem les activitats perquè els i les castellonenques puguen continuar redescobrint la ciutat d'una forma didàctica i entretinguda i, així mateix, atraure al visitant", ha apuntat Escuder.

Del 24 al 26 de setembre, el parc Ribalta acollirà per segon any consecutiu el festival que uneix música i patrimoni, Origen Castelló. Així doncs, la zona del llac serà escenari el divendres 24 a partir de les 20.00 hores del concert Piazzola, 100 anys, un homenatge al centenari del naixement del compositor i músic argentí Astor Piazzolla. El dia 25 a la mateixa hora, actuarà el cantaor Kiki Morente i el diumenge 26 a les 12.30 hores tindrà lloc el concert Un món de música i màgia, de la mà de les corals de Utem Escola al costat de Sofía Lerma.

Les visites guiades i teatralitzades segueixen el seu curs. El 3 de setembre, se celebrarà la visita El Grau i la vida marinera, per a submergir-se en la història del districte marítim. El Castelló medieval: entre senyors i ordres militars tindrà lloc el dia 10 en l'avinguda Rei En Jaume a les 20.00 hores, i en línia amb les visites sobre la història de Castelló, aquelles persones interessades podran gaudir de la visita teatralitzada Na Violant d'Hongria, primera reina de Castelló els dies 12, 17 i 18 de setembre. A més, els dies 11 i 12 els espera la Nit de joglars i bufons de l'edat mitjana en la plaça Major i el mateix dia 11 a les 20.00 hores, les micro escenes històriques sobre l'origen de la Plana.

Com cada mes, la Ruta de la ceràmica de Castelló donarà a conéixer el 4 de setembre el patrimoni ceràmic de la ciutat i la visita guiada Essència de Castelló recorrerà, en aquest cas l'11 de setembre, els llocs més emblemàtics del municipi per a traslladar aqueixa essència a la qual fa referència. A final de mes, el dia 25, està programada la visita guiada a la basílica del Lledó i la ruta botànica pel parc Ribalta.

D'altra banda, cal recordar que el concert del grup Almazahara del cicle Nits a l'ermita de la Magdalena s'ha posposat al 5 de setembre. I és en aquest mateix lloc on els més xicotets hauran de resoldre els enigmes que guarda la escape room El secret de l'ermita; el 19 de setembre.

A més, i amb el propòsit de posar en valor el producte del Grau, del 17 de setembre al 12 d'octubre se celebrarà la segona edició de les jornades de cuina marinera. Tota la programació turística de la ciutat es pot consultar en la pàgina web del Patronat Municipal de Turisme: www.castellonturismo.com.

Més de 3.300 visitants coneixen el Fadrí i el Refugi Antiaeri durant l'estiu

 width=D'altra banda, el Museu de la Ciutat de Castelló (MUCC) ha fet públiques les dades de visitants de la temporada estival, corresponents als mesos de juliol i d'agost. Així, més de 3.300 persones han visitat el campanar del Fadrí i el Refugi Antiaeri en les darreres setmanes. En concret, 1.991 persones han visitat el Fadrí i 1.418 persones el Refugi Antiaeri de la Guerra Civil de la plaça Tetuan. La regidora de Cultura, Verònica Ruiz, s'ha mostrat satisfeta per unes dades "que mostren l'interès dels visitants per uns monuments que són tot un atractiu cultural i turístic".

Al Refugi de la plaça Tetuan poden entrar 30 persones màxim, amb mascareta obligatòria en tot el recinte i mantenint una distància de seguretat de 2 metres, amb ús de gel hidroalcohòlic. En cas dels grups, podran ser de fins a 15 persones. L'horari de visites és de 16.00 a 19.00 hores de dimarts a dissabte; i diumenges i festius, de 10.00 a 14.00 hores. Per la seua banda, l'aforament de la Torre del Campanar és de 15 persones, amb les mateixes mesures sanitàries. Es pot visitar de dimarts a dissabte, de 11.00 a 13.00 hores.

Cal recordar que el Refugi Antiaeri va estrenar recentment nova escenografia, que representa un grup de persones tancades enmig d'un bombardeig. La mostra va ser renovada durant el temps de tancament amb la col·laboració de la Conselleria de Qualitat Democràtica.

"Les visites al Fadrí i el refugi són una aposta clara d'aquest govern per a donar a conèixer el patrimoni municipal i la història de la nostra ciutat", ha explicat Ruiz. La regidora ha agraït també a l'equip del MUCC la tasca realitzada, d'informació als visitants i de les visites guiades.

En actiu després de 15 mesos

Tant el Fadrí com el Refugi Antiaeri van permanèixer tancats durant quinze mesos, a causa de les condicions sociosanitàries de la Covid-19. Ambdós espais romanien clausurats des de l'inici del confinament, en març del 2020, i després dels informes favorables, tornaren a obrir-se al públic el 6 de juliol.

Continuen els itineraris del MUCC

El MUCC va engegar també el mes de juliol, el calendari de visites guiades per professionals a l'itinerari de la Muralla Medieval, a la qual segueixen les rutes pels Espais de la Memòria, el Castelló Republicà, Dones Immortals al cementiri de Sant Josep, el Castell Vell, i la Vil·la Romana de Vinamargo. Per concertar visites organitzades, el públic ha de fer reserva prèvia al correu electrònic info@mucc.es. Les activitats es realitzen tant en valencià com en castellà, amb un aforament màxim de 20 persones i totes les mesures sanitàries.